Annons
Bröderna Alwan och Kokan Said hoppas öppna innan jul. Namnet på verksamheten blir helt enkelt "Skelleftesalongen", i samma stuk som salongen i Piteå och snart även den i Umeå. Foto: Jonas Nilsson

Bröder på expansionsresa – salong ska öppnas på gågatan i Skellefteå

NYHETER En ny frisersalong öppnar mitt i centrum. En plats för män att få sitt hår och skägg omskött under rogivande former och, om ägarna bara hittar personal, en plats för alla andra med.

Annons

När vi ses på onsdagen har de just fått nyckeln. Bröderna Alwan och Kokan Said kommer att öppna sin salong i lokalen där pop up-butiken Sneaker Cuisine var förut, och Reseproducenten innan dess.

De driver redan Piteåsalongen i Piteå och har många år i branschen. Tidigare hade de även en annan salong på orten, och en i Luleå, men det var före pandemin.

– Vi fick sälja två av dem. Totalt var vi 18 förut men vi är 8 kvar i Piteå, berättar Alwan.

Vi hinner knappt hälsa innan lokalprofilen Gittan Smedh tittar in från Café Kanel-lokalen intill. Det är bäst att ni inte öppnar ett kafé, skojar hon, och duon försäkrar att så inte är fallet.

Annons
I lokalen kommer bland annat VA, belysning och ventilation att ses över. De har många idéer om hur utrymmet kan utvecklas men till en början blir renoveringen inte jätteavancerad. Foto: Jonas Nilsson

Att ni vågar satsa i konjunkturläget vi har?

– Man måste våga, så är det bara. Vi vet också att vi har ett koncept som fungerar.

Lugn stund för män

Likt salongen i Piteå är planen att erbjuda det mesta inom hårvård, från färgning till blekning och permanent. Lokalen ska anpassas därefter. Det är Kokan som ska sköta verksamheten så till en början fokuserar de dock på hans styrkor.

Visst kan han klippa kvinnor med, säger han, men Kokan är framförallt en barberare.

– Du vet karlarna, de lägger aldrig någon tid på sig själva. Hur ofta bokar man en massage, ett spa eller någonting sånt? Många av oss är dåliga på att ägna den tiden åt oss själva, fortsätter brorsan Alwan.

– Men där i stolen kan du inte göra annat än att slappna av. Den stunden man får, när vi fixar skägget och lägger varma handdukar på ansiktet, då får man koppla av.

Annons
Nu söker de efter frisörer. Bröderna skulle helst få klart med någon innan de öppnar men Alwan berättar att duktiga frisörer inte är helt enkelt att hitta i Skellefteå. Foto: Jonas Nilsson

Vill öppna innan jul

De hoppas snabbt komma igång med dam-sidan av verksamheten med bara de hittar rätt personal. Initialt planerar bröderna för tre stolar i lokalen.

– Vi har pratat om möjligheten till fler men renoveringen blir inte jätteavancerat till en början. Vi vill helst öppna innan jul, säger Alwan.

Många klipper sig inför jul och nyår, så duon vill först komma igång och låta resten av arbetet komma senare. Renoveringen görs ihop med fastighetsägaren Diös.

Namnet på satsningen i Skellefteå blir rätt och slätt ”Skelleftesalongen”. När vi skiljs åt åker bröderna vidare till Umeå för att motta nycklarna inför ytterligare en expansion.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons