Annons
Baserat på pressmeddelande

100 miljoner kronor till utbyggnad av bredband i länet: ”Bra tillskott”

NYHETER Post- och telestyrelsen har beviljat cirka 100 miljoner kronor i bredbandsstöd för utbyggnad av bredband i länet, skriver Region Västerbotten i ett pressmeddelande.

Annons

Post- och telestyrelsen, PTS, har tilldelat medel till elva kommuner och enligt regionen kommer cirka 1 300 byggnader få ett erbjudande om bredbandsanslutning.

– Västerbottens kommuner och bredbandsföreningar fortsätter skapa förutsättningar för att fler ska få en framtidssäker bredbandsanslutning, säger Eva-Marie Marklund, regional bredbandskoordinator på Region Västerbotten.

– Västerbotten har tilldelats cirka åtta procent av PTS bredbandsstöd och det är ett jättebra tillskott, men stora behov kvarstår för att nå bredbandsmålen, fortsätter hon.

Annons

Den nationella bredbandsstrategins mål är:

År 2025 ska alla ha tillgång till snabbt bredband och år 2023 tillgång till stabila mobila tjänster av god kvalitet.

98 procent bör ha tillgång till bredband om minst 1 Gbit/s i hemmet och på arbetet. Av de återstående 2 procenten bör 1,9 procent ha tillgång till minst 100 Mbit/s, och 0,1 procent bör ha tillgång till minst 30 Mbit/s senast år 2025.

Alla bör ha tillgång till stabila mobila tjänster av god kvalitet där de normalt befinner sig senast år 2023.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons