Annons
Foto: Arkivbild

Specialsök med hund, säkrande av spår och informationsinhämtning i polisens utredning • Det händer nu

NYHETER En man hittades död i Skellefteå på söndagskvällen. Polisen informerar om vad som hänt i utredningen sedan dess, och vad som händer framåt.

Annons

Mannen, som var i 35-årsåldern, hittades avliden på Solbacken. Polisen tillkallades och beslutade där att inleda en förundersökning om mord, eftersom det finns oklara omständigheter kring dödsfallet och brott inte kan uteslutas.

Fastställandet av dödsorsaken har därefter blivit central. En rättsmedicinsk undersökning ska genomföras i morgon onsdag, enligt polisen, och de sätter stor vikt vid resultatet.

”Det preliminära utlåtandet kommer vara avgörande för den fortsatta utredningen”, uppger polisen på sin hemsida.

Parallellt så vidtas andra utredningsåtgärder. På måndagen inhämtade polisen bland annat kameramaterial, gjorde specialsök med hund och säkrade spår samt beslag. Nu på tisdagen har det arbetet fortsatt, med förhör och annan informationsinhämtning.

”I nuläget finns ingen frihetsberövad eller misstänkt i ärendet”, fortsätter polisen.

Fakta: Rättsmedicinsk obduktion

En rättsmedicinsk obduktion utförs för att utesluta brott och fastställa dödsorsak. Den kan även göras för att fastställa en avliden persons identitet.

En rättsmedicinsk undersökning och därmed en rättsmedicinsk obduktion ska genomföras i fall som har, eller kan ha, orsakats av yttre påverkan. Till exempel vid mord, självmord eller olyckor.

Källa: Rättsmedicinalverket

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons