Annons
Karin Degerfeldt, hållbarhetsstrateg i Skellefteå kommun. Foto: Magnus Lindkvist

Skellefteå lyfts fram som exempel på klimatkonferens under veckan

NYHETER Skellefteå kommun har bjudits in som huvudtalare på en klimatkonferens i Paris, meddelar kommunen.

Annons

Konferensen i Paris pågår den 20-22 september och handlar om omställningen till ett mer klimatneutralt byggande. På fredagen ska Karin Degerfeldt, hållbarhetsstrateg i Skellefteå kommun, upp i talarstolen.

Enligt kommunen är det träbyggnadsstrategin och vissa projekt i Skellefteå som väckt intresse i Europa.

– Vi har många intressanta projekt både färdiga och på gång. I Skellefteå är det inte längre bara snack och pilotprojekt. Vi är i behov av klimatsmarta broar, anläggningar och byggnader och då bygger vi det också, säger Karin Degerfeldt i ett utskick.

Annons

På konferensen kommer hon att berätta om Skellefteås utvecklingsresa, hur projekt blivit verklighet och om den stora samhällsomvandlingen som pågår här.

– Bland projekten kommer fokus att ligga på Sara kulturhus. Träkonstruktionen och energilösningarna är unika och jag hoppas kunna inspirera de som deltar på konferensen till mer hållbart byggande. Det är också ett tillfälle att skapa nyfikenhet till Skellefteå, säger Karin Degerfeldt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons