Annons
Foto: Jonatan Stålhös

Röda Korset och AIK tillsammans i projekt – vill inkludera fler i lokala kulturen: ”Vill öppna upp och visa”

NYHETER Röda Korset och Skellefteå AIK går samman i ett initiativ för att låta fler människor uppleva gemenskapen och allt det andra roliga med ishockey.

Annons

I enkelhet handlar det om att inkludera fler. Hockeyn spelar ingen liten roll i Skellefteås kultur, på arenan kan människor både föras samman i gemenskap och, i alla fall ibland, glädje och lokal stolthet.

Men alla har inte lika lätt att ta del av det, vilket är något som Röda Korset i Skellefteå tillsammans med Skellefteå AIK vill göra någonting åt.

Annons

Inför tre matcher med start den 21 september kommer asylsökande, nya Skelleftebor, personer med psykisk ohälsa och ofrivilligt ensamma kunna hoppa på Röda Korsets hockeybuss och hänga med till arenan, ihop med hockeyintresserade volontärer.

– Vi vill öppna upp och visa att det inte är så svårt, att det finns en gemenskap och att alla kan känna glädje och stolthet för vår lokala hockeykultur, berättar Siv Aspbäck, volontärsamordnare på Röda Korset, i ett pressutskick.

Annons

Före pucksläppet kommer de att få möta representanter för Skellefteå AIK som berättar om den kommande matchen och vad hockey innebär. Alla ska även få varsin svart-gul halsduk som minne.

Det kommer att finnas plats för sammanlagt 50 personer per match.

– Den första matchen kan vi genomföra tack vare ett generöst stöd från Skellefteå Byggbetong AB. Det känns fint att även lokalt näringsliv vill engagera sig för att öppna upp hockeyn för fler, säger Siv Aspbäck.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons