Annons
Foto: Arkivbild

Obduktionen är gjord – polisen om svarets betydelse för utredningen

NYHETER Den man som hittades död i Skellefteå på söndagen behöver inte ha utsatts för brott. Det meddelar polisen efter att en obduktion har genomförts.

Annons

Polisen har bedrivit ett omfattande utredningsarbete sedan i söndags, då en man hittades avliden på Solbacken. Oklara omständigheter gjorde då att polisen beslutade att inleda en förundersökning om mord.

Vid sidan av utredningsarbetet har polisen inväntat ett preliminärt resultat från den rättsmedicinska undersökning som genomfördes på onsdagen, och nu på torsdagen har polisen fått svar.

Det preliminära beskedet säger att det inte behöver föreligga något brott bakom mannens död. De utredningsåtgärder som polisen vidtagit hittills tyder också på det, att mannen kan ha avlidit av sjukdom eller efter en olycka.

Polisen avskriver dock ingenting i nuläget.

– Något formellt beslut är inte taget i ärendet ännu utan vi avvaktar det slutliga obduktionsbeskedet, säger David Helgesson, gruppchef vid polisens avdelningen för grova brott i Västerbotten, på polisens hemsida.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons