Annons
Henrik Schyffert känner suget för standup igen. I showen “Schyffert Forever” vill han göra det old school, berättar han. Foto: Morgan Norman / Jonatan Stålhös

Återvänder till standupen – Henrik Schyffert tar sin nya turné till stan

NÖJE Efter flera års uppehåll ska Henrik Schyffert göra en ny standupturné. Det beskrivs som en pirrig comeback till urformen, något kul, glatt och enkelt. I vår kommer showen till Skellefteå.

Annons

Efter år av turnerande valde folkkäre komikern Henrik Schyffert att ta en paus i början av 2018. Det var efter soloföreställningen “Var inte rädda” som han kände han behövde göra någonting annat ett tag.

– Jag kände att jag hade grävt ner mig i ett kaninhål där jag var tvungen att kommentera min samtid eller mina mörkaste problem så fort jag skulle ut och köra standup och det var inte roligt. Jag behövde en paus, säger han i ett utskick.

Annons

Under uppehållet från standupen har han både skådespelat och regisserat. Pandemin drog över världen och för Henrik Schyffert gled tanken på att återvända till standup-scenerna allt längre bort. Men så kom suget tillbaka.

– Jag hade inte kört standup på fem år och satt på tåget och lyssnade på gammal Iggy Pop – “Lust for Life”, “1969”, “The Passenger”. Så slog det mig att så här kan man också göra standup. Bara kul och glatt och enkelt. Så det blir old school den här gången!

Annons

Den nya turnén “Schyffert Forever” blir en resa till 24 orter, med start efter årsskiftet. Det beskrivs som en pirrig comeback till standupens urform, sprungen ur samma lust som fick honom att ta de första stegen upp på komediklubbarnas scener.

Till våren kommer turnén till Skellefteå. Henrik Schyffert är klar för Sara kulturhus på lördagskvällen den 20 april.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons