Annons
  • Christina Backman är ny verksamhetschef sedan den 1 juni och håller fortfarande på att bli varm i kläderna, men trivs väldigt bra. Foto: Jonas Nilsson
  • Christina Backman är ny verksamhetschef sedan den 1 juni och håller fortfarande på att bli varm i kläderna, men trivs väldigt bra. Foto: Jonas Nilsson

Öppnar krogen och nyrekryterar – hon är nya chefen på Folkparken: ”Älskar att rodda och styra upp”

NYHETER Puben inne på Folkparken öppnar inför Skellefteå AIK:s hemmamatcher igen, nya medarbetare ska rekryteras och verksamheten laddar för fler och större evenemang. “Vi har alla möjligheter”, säger nya chefen Christina Backman.

Annons

Hon är tidigare butikschef på Ingers kiosk och innan dess, ägare av Candy’s inne på CK. Den alltid glada och sociala Christina Backman är någon som många i Skellefteå känner igen.

Det är hon som kommer att leda Folkparken framåt nu. Christina är ny verksamhetschef sedan den 1 juni.

– Det känns enormt spännande och glädjande, att bli erbjuden denna tjänst, och att arbeta med evenemang och konferenser är någonting som jag länge velat göra. Det är en ny bransch för mig men jag älskar att rodda och styra upp, säger hon.

Annons

Uppstarten har varit intensiv men kul. Christina hade semester i juli och känner sig inte riktigt varm i kläderna ännu, men det kommer. Hon är glad för de andras välkomnande och hjälp att planera framåt.

Carolina Norberg och Carola Glas har jobbat här i nio år och är guld värda för verksamheten. Och för mig, säger Christina.

Planerade satsningar

En nyhet för AIK-supportrarna är att “hockeypytten” kommer tillbaka. McWell, den Skottland-inspirerade puben inne på Folkparken, har varit stängd för allmänheten i flera år men öppnar snart igen. Lagom till SHL-premiären i september.

– Hockeypuben ska igång igen. Vi kommer att ha mat, dryck och mingel före varje hemmamatch, säger Christina.

Foto: Jonas Nilsson
Foto: Jonas Nilsson

Hon vill även steppa upp kärnverksamheten nu. Fler konferenser. Fler evenemang, och folkligt som sig bör. På Folkparken planeras exempelvis en helkväll med partybanden Krutov och Tjocksmock i oktober.

– Det kommer säkert att bli ett dragplåster. Sedan har vi även fler evenemang inbokade längre fram, mer om det kommer, säger Christina.

Annons

Stärker organisationen

För att klara fler och större evenemang vill hon anställa fler. Innan pandemin var de åtta heltidsanställda på Folkparken och nu är de tre. Många andra hoppar in och bistår vid större arrangemang, men det behövs mer muskler.

– Extrapersonalen är också ovärderlig men vi behöver bli fler anställda. I dag har vi lite begränsade möjligheter i vad vi klarar att ta på oss, men vi jobbar på det. Vi är mitt i en rekryteringsprocess, säger Christina.

Foto: Jonas Nilsson

Helst skulle hon jobba med lika många som hennes föregångare, men det är en resa dit. Till en början hoppas hon anställa två till inom den närmsta tiden.

– Vi hoppas även skapa nya samarbeten med det lokala föreningslivet, för att få dem att växa och oss att synas. Vi har alla chanser att utveckla verksamheten nu, säger hon.

Christina Backman är fortfarande i startgropen men känner att hon hittat rätt. Hon är övertygad om att det här kan bli riktigt bra.

– Vi har alla möjligheter. Ge oss lite tid så kommer vi att styra upp det här till något mer, säger hon.

Artikeln är en del av Megafonen 24/8 – 2023. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons