Annons
Susanne Holmgren trivs i sin nyöppnade ateljé. Foto: Privat

Nya företagaren Susanne följer sin dröm – har startat eget: ”Trivs bra”

NÄRINGSLIV Efter nästan 25 år på butiksgolvet ger sig Susanne Holmgren ut på egen hand. Som egenföretagare har hon startat sin egen syateljé i hemmet på Morön.

Annons

Det började med barbiekläder. Susanne Holmgren i Skellefteå har älskat sömnad sedan hon var liten. Både hemma, på syslöjden i skolan och senare på gymnasiet, där hon läste beklädnadsteknisk linje.

Redan efter examen fanns en dröm om att starta eget, men då kändes det lite läskigt.

– Som ung kändes det så stort, så jag har haft vanliga jobb och sytt hemma. Sedan blir man ju mer modig med åldern, säger hon.

Annons

Hon kommer närmast från rollen som butikschef på Ohlssons tyger. Susanne har jobbat där sedan 1998 och kan verksamheten utan och innan, så pass att hon börjat välkomna någonting annat.

– Till slut känner man att allt går i samma hjulspår. Jag vill också ha friheten att styra min tid själv, det är mycket det, berättar hon.

Kommit igång

Så i sommar skred hon till verket, skaffade F-skattsedel och öppnade sin ateljé. Susanne driver “SH sömnad & service” från sitt hus på Morön. Hon syr på beställning och jobbar med alltifrån kläder till gardiner och andra textilier.

– Kläder är framförallt min grej, inte minst damkläder, men jag tar på mig allt som jag känner att jag klarar av, säger hon.

Annons

Hittills har hon exempelvis fått i uppdrag att ordna nya gardiner åt två företag. Folk har också kontaktat henne för ändringar, kortning av ärmar med mera, eller nya kuddfodral.

Hur har det varit då, har jobbet mött din förväntan?

– Det är över förväntan, säger Susanne, som verkar ha hittat den där friheten hon sökte förut.

– Jag går in på mitt rum och bara syr, syr och syr. Sedan kan jag gå ut, ta en kopp kaffe eller åka och hälsa på mamma. Jag trivs väldigt bra, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons