Annons
Foto: Patrick Degerman / Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft gör miljonsatsning i Bastuträsk: ”Skapar möjligheter”

NYHETER Skellefteå Kraft investerar 35 miljoner kronor i ett nytt ställverk i Bastuträsk. Bygget väntas färdigt under 2024.

Annons

Normalt så renoveras ställverken efter behov, men i Bastuträsk har Skellefteå Kraft valt att investera i en helt ny anläggning. Med tillväxten och elektrifieringen i norr ökar också behovet av energi och detta är ett sätt att ta höjd för det.

Det nya ställverkets effekt blir nästan dubbelt så hög som den tidigare, så fler kommer att kunna ansluta sig till nätet. Investeringen ökar också driftsäkerheten och minskar risken för strömavbrott.

– Skellefteå Kraft vill vara en positiv kraft i samhället som skapar förutsättningar även för mindre orter att växa och utvecklas, vilket i sin tur bidrar till hela regionens tillväxt, säger Patrik Lillbacka, avdelningschef regionnät på Skellefteå Kraft, och fortsätter.

Annons

– Energiinvesteringarna i Bastuträsk skapar bättre möjligheter för de som bor och verkar på orten, men även för människor och företag som vill etablera sig här, säger han i ett pressmeddelande.

De investerar 35 miljoner kronor totalt. Bygget ska komma igång nu under våren och ställverket väntas färdigt under 2024 någon gång.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons