Annons
Foto: Arkivbild

Malå-utredningen växer – en femte person gripen och häktad i helgen

NYHETER En femte person har häktats misstänkt för inblandning i det misstänkta mordet i Malå i februari. Enligt polisen ingår alla i samma familjekonstellation.

Annons

En söndagsnatt i februari larmades polisen om en skadad man på en adress i Malå. De åkte till platsen men mannens liv gick inte att rädda, så nästa dag inledde polisen en förundersökning om mord.

De har jobbat hårt med utredningen sedan dess. Polisen började med att knacka dörr i området, undersöka brottsplatsen och säkra spår. De har hållit många förhör och fått misstankar om flera personers inblandning.

Annons

En man i 50-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern har suttit häktade sedan i februari och förra veckan, efter tio veckors utredningsarbete, fick polisen ett nytt genombrott. Två män i 20-årsåldern greps på tisdagen och häktades sedan.

Ungdom också misstänkt

Nu är ytterligare en person misstänkt för inblandning i våldsdådet. En ung man under 18 år. Han anhölls i sin frånvaro på fredagen, greps samma kväll och häktades senare på söndagen.

Annons

Polisen jobbar nu vidare med utredningen. De unge mannen och de andra misstänkta ska alla tillhöra samma familjekonstellation.

– Han tillhör samma familjekonstellation, en gruppering, där vi ser en stark motivbild varför det här inträffat, säger åklagaren Andreas Nyberg till SVT.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons