Annons
Åsa Hedman, avdelningschef på förlossningen i Skellefteå. Foto: Pressbild

Förlossningen öppnar i nya lokaler på lasarettet: ”Blir ett otroligt lyft”

NYHETER Snart öppnar förlossningen i nya lokaler på Skellefteå lasarett, med ingång 150 meter väster om den nuvarande entrén.

Annons

CFOG, Centrum för obstetrik och gynekologi med förlossning, kvinnoklinik och BB har länge haft undermåliga lokaler på Skellefteå lasarett.

Därför görs en flytt till andra, nyrenoverade lokaler. Tak, väggar och ventilation är helt nytt och enligt Region Västerbotten ska verksamheten få ett bättre flöde här, med nya förlossningssalar, vårdsalar och akutrum.

Annons

Fler dubbelrum initialt

Flytten görs i två etapper och Åsa Hedman, avdelningschef på förlossningen, berättar att den första nu är gjord.

– Delar av de nya lokalerna är färdigställda så kommer vi inte få färre vårdplatser, men fler dubbelrum till en början. Det innebär att det kan finnas tillfällen då mammor måste dela rum och att medförälder inte kan sova över, säger hon i ett utskick.

Annons

Den nya förlossningen öppnar på tisdag den 16 maj. Ingången ligger cirka 150 meter väster om den nuvarande entrén, så nya skyltar ska sättas upp och informationen på 1177.se och mödravårdscentralen uppdateras.

– Det blir ett otroligt lyft för både patienter och medarbetare med dessa lokaler. Det känns jätteroligt, säger Åsa Hedman.

Bemanningen inför sommaren är som den har varit föregående somrar, enligt Region Västerbotten, och antalet barnmorskor i tjänst ska matcha det förväntade behovet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons