Annons
Bildtext: Dad Harmony består av Adam Stenlund, Tomas Vidmark, Michael Åberg, Peter Vidmark och Sebastian Åkesson. Foto: Tinika Häggström/Arkiv

Efter virala succén – nu släpper Dad Harmony sin första låt

MUSIK Skelleftepapporna i Dad Harmony har gjort succé i sociala medier. Nu har de skrivit på ett skivkontrakt med skivbolagsjätten Universal och släpper inom kort sin första låt.

Annons

I slutet av april blev det klart att virala fenomenet Dad Harmony skrivit på för Universal, vilket Norran var först att skriva om.

Nu väntar nästa steg för gänget, berättar medlemmen Peter Vidmark.

– I stora drag innebär det här att Universal blir en helhetspart som ser till att vi får grejer gjort. Allt från att vi kan göra egna låtar till att se till att det får spridning. Det kommer innebära att vi får en stor och stark spelare som hjälper till att ta det vi själva påbörjat till nästa nivå, säger han och fortsätter:

Annons

– Konkret innebär det att vi kan släppa musik med allt vad det innebär, med allt från musikvideor till bokning av liveframträdanden.

Fram tills nu har deras låtar funnits på plattformarna Tiktok och Instagram. Nu är en första singel inspelad och planerad för att släppas på musikplattformar som Spotify och Itunes den 12 maj.

– Första låten är Heal the world av Michael Jackson. Det är en våra stora på sociala medier, säger Peter Vidmark.

Annons

När Dad Harmony nu börjar marknadsföras som artist kommer all kommunikation ske på engelska. I deras sociala medier är bara omkring sju procent av följarna från Sverige.

Störst är de i USA, Tyskland, Japan och Italien.

– Därför är det bra med ett skivbolag som Universal som har tentakler överallt. När vi har en låt så pushas det ut via dem i respektive land, säger Peter Vidmark.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons