Annons
Nathalie och Jonathan inför öppningen 2021. Foto: Jonas Nilsson

Butik i centrala Skellefteå stänger: ”Ibland måste man ta tuffa beslut”

NÄRINGSLIV Barn- och bebisbutiken Lilla Lyckan blir inte kvar i Skellefteå. Ägarna har bestämt sig för att lägga ned.

Annons

Affären ligger långt västerut på gågatan, i Skebo-huset med kopparlik fasad. Här har paret Nathalie Lindeborg och Jonathan Tornéus sålt barnkläder, leksaker och annat sedan slutet av 2021.

Båda var maskinförare förut och såg fram emot att prova någonting nytt.

– Vi har kört stenhårt från dag ett. Vi har lagt ned otaliga timmar och hela tiden försökt utveckla butiken. Så visst är det ett stort, motigt beslut, men nu har vi bestämt oss för att stänga, berättar Jonathan.

Annons

Hellre nu än senare

Det har med världsläget och lågkonjunkturen att göra. Butiken har inneburit mycket jobb men paret har fått det att funka fram tills nu, även ekonomiskt.

– Vi har gått runt. Varken mer eller mindre men vi har gått runt, och nu ser vi att det börjar vända. Att folk håller hårdare i plånboken. Jag tror att vår butik prioriteras bort när alla behöver lägga med pengar på mat och sånt.

Därför tar de beslutet nu. Det känns bättre för dem än att vänta, hoppas, och kanske tvingas till samma beslut ändå.

Annons

– Vi ser ingen ekonomisk långsiktighet som det är nu, och ingen vet hur länge den här lågkonjunkturen kommer hålla i sig. Ibland måste man ta tuffa beslut, säger Jonathan.

I morgon fredag drar en utförsäljning igång. Natalie och Jonathan har inte satt något stängningsdatum utan håller öppet tills den är gjord.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons