Annons
Natalie Lindeborg och Jonathan Tornéus utanför lokalen på tisdagen.

Natalie och Jonathan byter bana – öppnar butik i centrala Skellefteå: ”Har gått och längtat så länge”

NÄRINGSLIV Natalie Lindeborg och Jonathan Tornéus sadlar om och öppnar en ny barn- och bebisbutik på gågatan i centrala stan.

Annons

Paret bor i Kåge och har båda en bakgrund som maskinförare. Det kanske är ett stort steg, att byta bana och istället öppna en barn- och bebisbutik i centrum, men Natalie Lindeborg och Jonathan Tornéus tror på sig själva. Man måste bara våga, säger de.

– Vi ville göra någonting mer givande, både för oss och för andra. Det ska bli trevligt att träffa folk istället för att sitta ute i skogen, säger Natalie och Jonathan håller med.

– Man kan göra nästan vad som helst bara man törs och är engagerad, berättar han.

De är såklart glada för sina tidigare jobb, utan dem hade satsningen inte varit möjlig, och tror att många lärdomar kommer till användning. Även om branscherna är olika.

Annons

Barnkläder och inredning

Butiken, som får namnet ”Lilla Lyckan”, öppnar i lokalen där Link Arkitektur tidigare höll till, i Skebo-huset med kopparaktig fasad. Den nyrenoverade butiksytan är cirka 120 kvadratmeter stor. Utbudet utformas med variation i åtanke, även prismässigt.

– Det är fokus på barn- och bebiskläder, inredning och lite annat som barnföräldrar behöver. Det blir ett noga utvalt sortiment, ekologiskt och utan gifter, säger Natalie.

– Du ska kunna hitta allt du behöver när du ska inreda ett barnrum, säger Jonathan.

På tisdagen återstår ännu lite arbete i butiken, som öppnar i december.

Tror på förutsättningarna

Paret byter även bana för att kunna utvecklas, berättar de. De ser stora möjligheter för det. Natalie och Jonathan håller bland annat på att utveckla sitt egna Lilla Lyckan-klädvarumärke, och de tror på förutsättningarna för en barn- och bebisbutik i stan.

– Konkurrensen är jätteliten i Skellefteå. Vi har också Northvolts etablering och allting kopplat till den. Det känns även som att coronan börjar plana ut lite, säger Jonathan.

– Jag tror att man kommer att uppskatta den fysiska handeln mer nu, säger Natalie.

Annons

Ändå kommer också en webbshop att lanseras inom kort. Butiken ska också inredas färdigt, sortimentet ska komma på plats och papperen över skyltfönstren ska plockas bort. Jonathan och Natalie kommer att slå upp portarna till butiken den 1 december.

– Det känns jättespännande! Vi har gått och längtat efter det här så länge, säger hon.

– Det är lite nervöst, men vi är supertaggade. Nu vill man bara dra igång, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons