Annons
Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden. Foto: Patrick Degerman

Område kan växa efter beslut: Nytt planprogram ska leda till bostäder

NYHETER Skellefteå kommun vill bygga nya bostäder på Sjungande Dalen. För att möjliggöra det ska ett nytt planprogram tas fram, har bygg- och miljönämnden bestämt.

Annons

Ett nytt planprogram ska tas fram för idrottsområdet och sportfältet på Sjungande Dalen i Skellefteå, har bygg- och miljönämnden beslutat i dag. Det är ett steg mot att utveckla området och bygga nya bostäder.

Tanken är att tillföra bostäder på sportfältet och samtidigt utveckla idrottsplatsen för idrott och rekreation, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Skellefteå beräknas växa med cirka 2 000 invånare per år till 2030. Här måste vi få se över både plats för bostäder och även idrott och rekreation så att människor ska trivas, säger Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

Annons

Visionen för bostäderna är en blandad bebyggelse som bidrar till att koppla samman Sjungande Dalen med Degerbyn. Området ska också kännas tryggt, attraktivt och ha mycket grönska.

Idrottsplatsen kan å sin sida få nya ytor som komplement till de som finns i dag. Den ska fortsätta ha en grön karaktär och vara tillgänglig för allmänheten via förbättrade kopplingar till gång- och cykelvägar samt kollektivtrafik.

– Jag ser fram emot framtagande av planprogrammet och detaljplanearbetet, berättar Felicia Lundmark.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons