Annons
The Tallest Man on Earth, eller Kristian Matsson som han heter. Foto: Stephan Vanfleteren

Stor singer-songwriter kommer till Skellefteå: ”En ynnest att få boka”

MUSIK The Tallest Man on Earth kommer till stan. Han är klar att möta publiken i Sara kulturhus i augusti.

Annons

Det är svårt att överskatta The Tallest Man on Earths betydelse för indiefolkens pånyttfödelse under 00- och 10-talet. Sedan EP-debuten 2006 har singer-songwritern Kristian Matsson, som han egentligen heter, skapat magi med kritikerrosade album och slutsålda konserter i Sverige och utomlands.

Musiken präglas av hans unika, raspiga röst och fingerplockande gitarrstil. I dag kan den också få inslag av blås, stråk och synthar, men kärnan förblir hans dynamiska och temperamentsfulla akustiska gitarr och själfullt knastriga röst.

Annons

Kristian Matssons lyrik är introspektiv, ofta poetisk, och utforskar teman som kärlek, förlust och det mänskliga tillståndet.

Gör sensommarspelning

I dagarna släpper han sitt sjätte album ”Henry St.” och lagom till det kommer Sara kulturhus med ett tillkännagivande. Sensommaren 2023 kommer The Tallest Man on Earth till Skellefteå.

– Det ska bli fantastiskt att se The Tallest Man on Earth inta Sara kulturhus. Han har gjort ett sällan skådat avtryck inom såväl den skandinaviska som den internationella indie/folk-scenen, och det är en ynnest att få boka honom till Skellefteå, berättar Lina Pettersson, bokningsansvarig på Sara kulturhus, i ett pressmeddelande.

Annons

– Jag har haft nöjet att se honom live ett antal gånger och vågar faktiskt påstå att han är en klass helt för sig. Han frambringar en liveupplevelse som både känns internationell och väldigt jordnära. Man måste nog helt enkelt se det för att förstå, fortsätter hon.

Singer-songwritern kommer att spela på scen 1 i kulturhuset den 21 augusti.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons