Annons
Foto: Ola Westerberg / Svensk Fastighetsförmedling

Fastighet till salu – restaurang kan komma att stänga: ”Inte 20 längre”

NYHETER Din Fest-fastigheten i Skelleftehamn ligger ute till försäljning. Ägarna har insett att de behöver fokusera på färre saker och om de hittar en köpare kommer restaurangen att stängas.

Annons

Kicki och Ian Bridges har haft verksamheten i snart 20 år. Restaurangen ligger mitt i Skelleftehamn och är ofta välbesökt. De startade i andra lokaler på orten och flyttade till de nya för omkring 10 år sedan.

– Det är jättebra läge och en superfin byggnad men ja, man blir inte yngre direkt. Det krävs oerhört mycket jobb och vi har hållit igång länge, säger Kicki.

De har funderat länge och tagit ett stort, mycket svårt beslut. I dag ligger den friköpta fastigheten ute till försäljning. Paret driver även restaurangen på campus i Skellefteå och de vill samla sina ägg där.

Kicki och Ian Bridges. Foto: Donna Richmond

– Så vi lägger oss inte ned och dör, och vi stänger bara i Skelleftehamn om vi hittar en köpare. Om inte så travar vi vidare.

”Det är vår familj”

De bor själva i Skelleftehamn, har uppfostrat barnen här och vill att det ska gå bra för samhället, så beslutet var inte lätt. De som känner Kicki och Ian vet också hur mycket de bryr sig om personalen.

– De grät när vi lade fram det här. Det är vår familj och man älskar dem allihop. Vi har en fantastisk arbetsgrupp och de gör ett kanonjobb, säger Kicki.

Annons

Paret hoppas hitta nya roller för Skelleftehamns-gänget inne i Skellefteå, så att ingen behöver förlora jobbet. De håller det inte alls för omöjligt.

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter på campus och tja, någon gång måste jag och Ian kanske börja göra mindre också. Vi är inte 20 längre, det måste man inse.

Påbyggnad möjlig

Nu letar de efter en bra köpare. Kanske någon som vill bedriva något liknande, så att restaurangens roll som samlingspunkt på orten inte går förlorad.

Foto: Ola Westerberg / Svensk Fastighetsförmedling
Annons

– Man kan absolut fortsätta ha restaurang eller pub här, det har varit mycket omtyckt. Idealet vore om det kommer någon som även vill bygga lägenheter uppåt, säger Kicki.

Paret har faktiskt utrett möjligheterna till bostadsbyggande med restaurangen som grund. De har tidigare fått ett positivt förhandsbesked för en påbyggnad, tre våningar med cirka 16 lägenheter totalt.

– Vi har hunnit rota i det där. Vi har pratat med en arkitekt, tagit fram ritningar och så vidare. Vi delar gärna med oss av dem om någon vill genomföra bygget.

Annons

Kicki gick ut med nyheten om försäljningen på sociala medier i går. Den respons som paret fått gör henne berörd.

– Det har brunnit i alla kommunikationskanaler vi har. Folk bryr sig verkligen, många har frågor om vad som händer och sådär. Då blir man rörd, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons