Annons
Foto: Jonatan Stålhös

Klart: Söderström fortsätter i AIK – kritat på för ytterligare en säsong

SPORT Efter en imponerande grundserie har Linus Söderström gjort stort avtryck i Skellefteå AIK. Nu står det klart att målvakten blir kvar i svartgult även över nästa säsong, tillkännager klubben.

Annons

Linus Söderström anslöt från finska Ässät inför nuvarande säsong och har imponerat i målburen. I december blev han den nye rekordhållaren för längst hållen nolla i SHL, utnämnd till månadens spelare och senare i februari tilldelades han dessutom Honken Trophy.

Han tycker själv att säsongen i AIK har gått väldigt bra. I ett pressmeddelande berättar Söderström att han stortrivs i klubben.

– Det har varit grymt i form av verksamhet, tränare, lagkamrater och organisationen i sin helhet. Jag har verkligen haft det jättebra, säger han.

Annons

”Haft det så himla bra”

Nu, inför det stundande slutspelet, har målvakten kritat på för ännu en säsong i Skellefteå. Han var eftertraktad under silly season och funderade länge på framtiden innan han bestämde sig.

– Jag landade till slut i att jag har haft det så himla bra här. Jag tycker det är så jordnära och bra människor runt om hela organisationen, från omklädningsrummet och upp till kontoret. Jag trivs också rent hockeymässigt i form av resurser, träningsmöjligheter och att man får väldigt bra hjälp att utvecklas här. Jag har funnit väldigt stort tycke för Skellefteå AIK, säger Söderström.

Annons

Skellefteå AIK:s general manager Erik Forsell gläds åt förlängningen.

– Han har haft en grymt bra säsong och verkligen imponerat på oss. Han är lugn och trygg i målet och läser spelet på ett bra sätt, så det känns jättebra att ha kvar honom och gå med honom och Lindvall även nästa år, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons