Annons
Ikea öppnar en planera- och beställenhet i centrala stan. Foto: Pressbild

Ikea till Skellefteå – öppnar snart i centrala stan: ”Det känns helt rätt”

NYHETER Snart kommer Ikea till Skellefteå. I sommar öppnas en mindre enhet där besökare får hjälp att planera och beställa varor.

Annons

Möbeljätten öppnar mitt i centrum, i lokalen på gågatan där Berlins klädbutik tidigare var. Medarbetare ska rekryteras, lokalen byggas om och dörrarna öppnas i juni 2023.

– Det känns helt rätt att göra det i Skellefteå med tanke på all den inflyttning som sker där nu. Vi på Ikea vill gärna bidra till den positiva utvecklingen i Skellefteå, säger Peter Forsberg, marknadschef på Ikea i Umeå, i ett pressmeddelande.

”Kommer närmare”

Det är en mindre planera- och beställenhet som etableras här. De finns redan på ett tiotal platser i Sverige och Ikea tänker öppna en likadan i Luleå under våren.

Annons
Enheten öppnar i Berlins gamla lokaler på gågatan. Foto: Jonas Nilsson

Tanken är att Skellefteenheten ska tjäna som komplement till e-handeln och det stora Ikea-varuhuset i Umeå.

– Våra mindre enheter är väldigt uppskattade i de städer där vi redan finns och vi tror att det kommer bli likadant här i Skellefteå. När kunderna vill ha hjälp att planera till exempel ett kök eller ett badrum kommer vi närmare människor i deras vardag tack vare mer centrala lägen som här i Skellefteå, säger Peter Forsberg.

Har inga produkter

Som namnet antyder får enheten inga varor på plats, men de kan beställas härifrån. Besökare ska även kunna möta inredningsexperter och få hjälp i sin planering. Den som vill får också hjälp med monteringen.

Annons
Enligt Ikea ska fyra till sex medarbetare arbeta på kontoret. Foto: Pressbild

Ikea välkomnas till Skellefteå av fastighetsägaren Diös.

– Skellefteå är en marknad som fortsätter att utvecklas. Det känns riktigt spännande att Ikea är med på den resan. Nu ser vi fram emot öppningen i början av sommaren, säger Jenny Forsell, kommersiell förvaltare på Diös i Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons