Annons
Daniel Marklund, projektchef på NCC Infrastructure, är glad för uppdraget. Foto: NCC

Bolag får fint uppdrag på Kåge såg värt 60 miljoner: ”Stolta att bidra”

NÄRINGSLIV NCC får förtroendet att förbereda för en ny timmersorteringsanläggning vid Kåge såg – en order värd cirka 60 miljoner kronor.

Annons

Det görs stora satsningar på sågverket, Norra Skogs styrelse har beslutat att investera hela 300 miljoner kronor de kommande åren. Planen är att utveckla verksamheten på fyra områden: värdeutbyte, spårbarhet, personalutrymmen samt logistik.

Som ett led i detta kommer det att byggas en ny timmersorteringsanläggning på Kåge såg. Den beräknas höja kapaciteten med 70 procent och ska dessutom möjliggöra en elektrifiering av maskinparken.

Annons

Nu har NCC fått förtroendet att förbereda för denna anläggning – en order värd cirka 60 miljoner kronor. Arbetet görs i tre delentreprenader på uppdrag av Norra Timber.

– Vi ser fram emot att samverka med NCC, säger Joakim Larsson, sågverkschefen på Kåge såg, i ett pressmeddelande.

Anläggningen ska byggas utanför det nuvarande industriområdet och då tillföra cirka 40 000 kvadratmeter. Tanken är att den ska skapa utrymme för ökad produktion och även förbättra logistiken och arbetsmiljön.

Annons

NCC inleder sitt arbete under våren 2023 projektet väntas färdigt till sommaren 2024.

– Moderniseringen av sågverket är en viktig komponent i dess framtidssäkring och vi är stolta över att få bidra till det, säger Daniel Marklund, projektchef på NCC.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons