Annons
Baserat på pressmeddelande
Emil Jensen framträder på lördagen den 18 mars. Foto: Pressbild

Emil Jensen klar – artisten, poeten och aktivisten ska uppträda i Sara

KULTUR Emil Jensen är artisten, poeten och miljöaktivisten som prisats för sitt samhällsengagemang, sin ordkonst och sin musik. I mars kommer han till Sara kulturhus med soloföreställningen "Än susar skogen", skriver kulturhuset i ett pressmeddelande.

Annons

Sommaren 2022 gjorde Emil Jensen en uppmärksammad turné genom Sverige, helt och hållet på cykel, som en personlig men konkret manifestation för artrikedom och hållbarhet. Den klimatturnén fortsätter under 2023, men nu via tåg.

– ­Föreställningen handlar om livet på planeten, som en hyllning till den biologiska mångfalden, till alla som inte har en röst, till alla som ännu inte fötts, för fred på och med jorden. Då kändes det självklart att genomföra turnén i just denna form. Mycket snack och mycket verkstad, säger han i pressmeddelandet.

”Än susar skogen” är bland alla larmrapporter en påminnelse om det snillrika livet på vår planet. Om träden, haven, floderna och svamparna, naturens rättigheter och den levande planet som vi så gärna vill ha kvar.

Annons

Mångsidig konstnär

Genom åren har Emil Jensen släppt åtta album, fyra böcker och är sedan tidigare europamästare i poetryslam. Han har tagit emot Karl Gerhard-priset för sina texter, Evert Taube-priset för sitt låtskrivande och fått flera miljöpriser.

Ur motiveringen till Gustav Frödings lyrikpris:

Bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.

Annons

Föreställningen gratis

Emil Jensen framträder i Skellefteå den 18 mars. Föreställningen är en programpunkt om klimat som lyfts i samband med att Skellefteå konsthall visar Bigert & Bergströms utställning ”The Broken Greenhouse” och bastuverket ”Solar Egg” för Riksbyggen.

”Än susar skogen” är också gratis men det finns begränsat med platser.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Sara kulturhus
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons