Annons
Sponsrad artikel
  • Petrus Lundmark, fordonsansvarig, Karin Näsström, platschef, Jessica Karlsson, marknadsansvarig, är de tre som jobbar heltid på Drivecenter Arena. “Vi är ett tight och kreativt team med stora ambitioner. Pandemin har begränsat oss en aning, men nu är vi laddade att gasa på för fullt”, säger Jessica.
  • På anläggningen finns en mängd aktiviteter att välja mellan. “Det som är extra kul är att det finns något för alla, vare sig du älskar motorer och har kört motorcykel i hela ditt liv – eller bara är en vanlig bilförare”, säger Petrus.
  • På anläggningen finns en mängd aktiviteter att välja mellan. “Det som är extra kul är att det finns något för alla, vare sig du älskar motorer och har kört motorcykel i hela ditt liv – eller bara är en vanlig bilförare”, säger Petrus.
  • På anläggningen finns en mängd aktiviteter att välja mellan. “Det som är extra kul är att det finns något för alla, vare sig du älskar motorer och har kört motorcykel i hela ditt liv – eller bara är en vanlig bilförare”, säger Petrus.
  • Petrus Lundmark, fordonsansvarig, vid en av Legends-bilarna.
  • Petrus Lundmark, fordonsansvarig, vid en av Legends-bilarna.
  • Sedan 2020 finns Hotell Sand på området. Här finns plats för 151 övernattande. “Det är en helt unik anläggning”, säger Karin Näsström.
  • Sedan 2020 finns Hotell Sand på området. Här finns plats för 151 övernattande. “Det är en helt unik anläggning”, säger Karin Näsström.
  • Sedan 2020 finns Hotell Sand på området. Här finns plats för 151 övernattande. “Det är en helt unik anläggning”, säger Karin Näsström.
  • På anläggningen finns en mängd aktiviteter att välja mellan. “Det som är extra kul är att det finns något för alla, vare sig du älskar motorer och har kört motorcykel i hela ditt liv – eller bara är en vanlig bilförare”, säger Petrus.

Vilt, galet och unikt – Drivecenter Arena erbjuder stora möjligheter i Fällfors: ”Finns något för alla”

ANNONS Med nybyggt hotell, fin konferensanläggning och helt unika aktiviteter är Drivecenter Arena så mycket mer än en racingbana. “Här kan du testa dina gränser under säkra förhållanden”, berättar Karin Näsström, platschef.

Det är en imponerande anläggning som byggts upp i Fällfors, fem mil nordväst om Skellefteå. På det 361 hektar stora området, som tidigare nyttjats som ett militärt flygfält, finns förutom Sveriges nordligaste racingbana även ett hotell med plats för 151 gäster, stora konferenslokaler – och en stor variation av aktiviteter.

– Det är en helt unik plats som utvecklats under många år, berättar platschefen Karin Näsström.

Hon har tidigare bland annat jobbat på kryssningsfartyg och drivit eget hotell i Göteborg, men flyttade upp till Degerträsk strax utanför Fällfors när hon träffade kärleken för några år sedan.

– Jag jobbade först i Skellefteå, men efter att de byggt hotellet på Drivecenter Arena så tänkte jag att de kunde ha nytta av mig här, och de hade de, säger hon och ler.

”Gasa på för fullt”

Med sig som heltidsanställda har hon Jessica Karlsson, marknads- och eventansvarig, och Petrus Lundmark, fordonsansvarig. Utöver det tar de in fler vid behov och under sommaren då det är högsäsong.

– Vi är ett tight och kreativt team med stora ambitioner. Pandemin har begränsat oss en aning, men nu är vi laddade att gasa på för fullt, säger Jessica.

Sedan 2020 finns Hotell Sand på området. Här finns plats för 151 övernattande. “Det är en helt unik anläggning”, säger Karin Näsström.

Och just gasa är något som de har erfarenhet av. Dels i form av stora racingtävlingar som lockat över 17 000 personer, men kanske främst genom olika aktiviteter och utbildningar. I fordonsparken finns allt från tävlings- och sportbilar till fyrhjulingar, motorcyklar och små roadsters.

– Det som är extra kul är att det finns något för alla, vare sig du älskar motorer och har kört motorcykel i hela ditt liv – eller bara är en vanlig bilförare som knappt gillar när det går snabbt. Beroende på vad ni vill göra så sätter vi ihop olika paket och övningar, säger Petrus som jobbat på Drivecenter sedan i somras.

– Jag hade jobbat 15 år på verkstad innan dess, men kände att jag vill prova något nytt. Och här får jag verkligen göra det, ingen dag är den andra lik, säger han.

Nytta och nöje

Ofta förenas nytta med nöje för gästerna som besöker Drivecenter Arena.

– Aktiviteterna är ofta utformade för att du ska bli en bättre förare, och oavsett vad ni gjort så ska du ha med dig nya erfarenheter när du åker härifrån – utöver att du haft fantastiskt kul, säger Jessica.

På anläggningen finns en mängd aktiviteter att välja mellan. “Det som är extra kul är att det finns något för alla, vare sig du älskar motorer och har kört motorcykel i hela ditt liv – eller bara är en vanlig bilförare”, säger Petrus.

Förutom alla dessa motorrelaterade aktiviteter finns även andra saker att göra. Vinprovningar, yoga, boule, badtunnor eller att bara ta en drink i baren är några exempel.

– Det som gör en konferens hos oss så unik är att allt du behöver finns inom området – allt från boende, mat och aktiviteter. Det gör att gruppen håller ihop på ett bra sätt, säger Karin Näsström som gläds åt det ökade intresset som de sett den senaste tiden.

– Ja, det är verkligen kul. Och speciellt att vi lockar människor från andra delar av Sverige och Europa, säger hon.

Att ha konferens eller dagsaktivitet hos Drivecenter passar grupper som består av tio personer och uppåt.

Drivecenter Arena

Fällforsheden 5, Fällfors
0912-200 40
info@drivecenter.se

Läs mer på drivecenter.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Drivecenter Arena.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons