Annons
Jennie Åberg blir vd för det nya bolaget MVB Nord. Foto: Pressbild

Företag expanderar norrut – köper majoritetspost i bolag i Skellefteå

NÄRINGSLIV Byggkoncernen MVB köper majoriteten av aktierna i Ersmarksgrundade ETB Group och tar sikte på marknaden i norr.

Annons

MVB-koncernen jobbar inom bygg- och anläggningsentreprenader och har cirka 500 anställda i Sverige, fördelat på tre regionala bolag: MVB Syd, MVB Väst och MVB Öst.

Ytterligare ett kommer nu att inrättas i norr, då MVB expanderar norrut. I ett första steg har koncernen förvärvat 60 procent av aktierna i Skelleftebaserade ETB Group, där Mattias Jakobsson är vd och grundare. Han välkomnar affären.

– MVB tillför kompetens och kapacitet som ger oss bra förutsättningar för att kunna bredda vår verksamhet och bli en större aktör på den lokala marknaden, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

ETB grundades 1994 som Ersmarks trä och bygg. Företaget flyttade in till Skellefteå under 2017 och har cirka 40 anställda i dag. I köpet ingår ETB Bygg AB och Skellefteå Tools AB, som båda ska drivas vidare med oförändrad ledning.

Hon blir regional vd

Umebon Jennie Åberg har utsetts till vd för det nya regionala bolaget MVB Nord. Hon har lång erfarenhet i branschen och kommer närmast från rollen som avdelningschef för NCC Building, med ansvar för verksamheten i Norrland.

Annons

– Med min bakgrund från både byggbranschen och norra Sverige är uppstarten av MVB Nord en spännande utmaning. Det känns kul att få chansen att arbeta i ett så pass familjärt företag som MVB, som samtidigt har kompetensen att ta sig an alla typer av byggprojekt. Nu gäller det att förvalta det fantastiska arbete ETB Group har gjort i regionen och bygga vidare tillsammans med MVB, säger hon.

Jennie Åberg kommer att tillträda tjänsten den 1 februari.

– Vi ser fram emot att bli en del av MVB-koncernen och med Jennies erfarenhet bygga ett än mer konkurrenskraftigt och attraktivt byggföretag, fortsätter Mattias Jakobsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons