Annons
Foto: Arkivbild

Person hittades död i Norrbotten – man anhållen misstänkt för mord

NYHETER En man anhölls på söndagskvällen, på sannolika skäl misstänkt för mord i Kiruna kommun förra veckan.

Annons

En man i 75-årsåldern hittades avliden i tisdags. Han anträffades i sin bil i trakten av Lainio i Kiruna kommun. Brott kunde inte uteslutas och mannens skador fick polisen att inleda en förundersökning om mord.

Sedan dess har fyndplatsen undersökts av polisens tekniker. Polisen har också hållit förhör och gjort dörrknackningar i området, för att bringa klarhet i vad som hänt.

Före helgen hade ännu ingen misstänkt person frihetsberövats i ärendet.

– Utredningen är inne i ett intensivt och känsligt skede och den fortsätter med oförminskad kraft, bland annat genom inre spaning och förhör, sade då Per-Anders Heikkilä vid polisens grova brott-avdelning i Norrbotten.

Nu har polisens spaning burit frukt. En man i 45-årsåldern greps i Pajala kommun på söndagen och anhölls samma kväll, på sannolika skäl misstänkt för mord vilket är den högre misstankegraden. Han och den avlidne ska ha varit bekanta med varandra.

Innan lunchtid på onsdag ska åklagare besluta om mannen även ska begäras häktad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons