Annons
Foto: Arkivbild

Stadsdel kan växa – med bostäder, verksamheter och mer • Beslut om planprogram i dag: ”Ska bli roligt”

NYHETER Bygg- och miljönämnden har beslutat att ett planprogram ska tas fram för Morö Backe centrum, som underlag för hur stadsdelen kan utvecklas. Visionen är fler bostäder och verksamheter, ett bättre torg med mera.

Annons

Bakgrunden är att SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, ansökt om att bygga fler bostäder på Morö Backe. Bland annat runt torget. Skellefteå kommun ser en chans att utveckla området i samband med det, och göra torget till en fin mötesplats.

För att möjliggöra fler bostäder och verksamheter samt utvecklingen av torget har bygg- och miljönämnden nu beslutat att ett planprogram ska tas fram för Morö Backe centrum, som underlag för en framtida detaljplan.

Annons

– Skellefteå fortsätter att växa och Morö Backe torg är en viktig del i att skapa liv och rörelse. I planprogrammet sätter vi visionen och viljan med området och det ska bli mycket roligt att få vara med i arbetet, säger ordförande Felicia Lundmark (S) i ett pressmeddelande.

Nämnden ger Samhällsbyggnad i uppdrag att utreda hur bebyggelse och grönområden kan utvecklas. De ska också undersöka om dragningen av busslinjerna kan förbättras, och om Morö Backe skola kan byggas ut.

Annons

Trygghet och social hållbarhet ska genomsyra det hela. Vissa gångstråk på Morö Backe upplevs som otrygga i dag, så en referensgrupp med med representanter från bland annat polisen och sociala organisationer kommer att delta i arbetet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons