Annons
Sponsrad artikel
  • Sofie Engman och Julia Boman är två av dem som ligger bakom de verklighetstrogna illustrationerna som Elon Bogårdens kunder får.
  • Vissa illustrationer är så verklighetstrogna att det är svårt att avgöra om det är ett foto eller en datorgenererad bild.
  • Illustration
  • Illustration
  • Foto på verkliga resultatet.
  • Foto på verkliga resultatet.
  • Dennis Paavola är butikschef på Bogården. Till höger Alexander Berglund, ägare.

Satsar på nya lokaler – och digital försäljning • Får förfrågningar från hela Sverige: ”Städer jag inte känner igen”

ANNONS Med måttanpassade kök i valfri kulör finns få begränsningar när Elon Bogården i Skellefteå förverkligar kundernas drömmar. Och med digitala hjälpmedel kan de nå ut över hela Sverige. “Det är en marknad vi inte hade tänkt på förut”, säger Alexander Berglund.

Med kökstillverkaren Creoform som leverantör har Elon Bogården kunnat erbjuda måttanpassade kök under lång tid. Varumärket är inte lika välkänt som många andra, men håller minst lika bra kvalité – och kan beställas i valfria mått ner till varje millimeter.

– Creoform är ett mindre familjeägt snickeri vilket ger många fördelar jämfört med massproducerande jättar, säger Sofie Engman som ritat kök på Bogården i tre år.

Anpassade mått är en fördel – och att kunna välja valfri färg.

– Här behöver du inte kompromissa med färgen. Du kan välja exakt vilken av de 2050 olika NCS-kulörerna som du vill ha, säger Sofie som även får rita mycket annat än kök nu för tiden.

– Det finns egentligen inga begränsningar med Creoform, så det har blivit allt från vinrum och platsbyggda möbler till bibliotek och garderober. Bara fantasin sätter gränser!

En illustration av ett kök från Bogården.
Foto på verkliga resultatet.

En annan sak som Bogården satsat på är att göra riktigt snygga 3d-bilder av kundernas tilltänkta projekt, utan att det kostar något. Istället för att bara göra en enklare skiss så lägger köksritarna ofta till intilliggande vardagsrum eller matsal – och ljussätter bilden på ett verklighetstroget och tilltalande sätt.

– Vi vill verkligen visualisera kundens drömkök så att de kan ta bättre beslut, och kunderna älskar det. Många lägger upp bilderna på sociala medier, vilket måste ses som ett gott betyg, säger köksritaren Julia Boman.

Kök på distans

Just de snygga illustrationerna har också varit med och bidragit till att fler hittat till Bogården. Det började med en kund som beställde ett kök från Gävle, och sedan har det fortsatt till alla möjliga orter runt om i Sverige.

– Idag har vi lika många förfrågningar från orter utanför Skellefteå kommun som i och kring Skellefteå. Vissa städer känner jag inte inte ens igen, det är ganska häftigt, säger Julia och ler.

Att sälja kök på distans har blivit möjligt genom digitala lösningar. Möten genomförs via Teams, och eftersom illustrationerna är så verklighetstrogna så kan kunden beställa utifrån dem.

– Det här är en marknad som vi inte hade tänkt på förut, men det fungerar riktigt bra. Vi har levererat riktigt häftiga kök med gott resultat till orter i södra Sverige, säger Alexander Berglund, ägare av Elon Bogården.

En illustration av ett kök från Bogården.
Foto på verkliga resultatet.

Att utveckla möjligheten att sälja kök digitalt är en del av Bogårdens framtidsplan, men det ska inte gå ut över utbudet i butiken och det personliga mötet. Tvärtom kommer en jättesatsning att göras när Elon Bogården och Elon Söder slås ihop till en ny stor butik på söder, i den lokal där Elgiganten håller till idag.

– Vår vision är att göra Skellefteå till en kökshub för hela Sverige dit folk ska vilja resa för att kolla på kök, säger Alexander.

Upplevelse

På de 1500 kvadratmeterna, som den nya lokalen är, kommer det att finnas en stor köksutställning och vitvaror – men även konferensrum som kan hyras ut till externa företag, eventkök, möbler, inredningsdetaljer och belysning.

– Vi vet att många vill klämma och känna på produkter. Hos oss ska man kunna göra det på riktigt genom att till exempel spishällen är inkopplad. Butiken ska verkligen bli något utöver det vanliga, säger Alexander.

Dennis Paavola är butikschef på Bogården. Till höger Alexander Berglund, ägare.

Dennis Paavola, butikschef, ser fram emot flytten som ska ske nästa höst.

– Vi har redan idag tagit in ett utbud av möbler och inredning i butiken på Erikslid, men vi är för trångbodda och det ska bli kul att göra en ännu bättre upplevelsebutik dit människor kan komma för att inspireras, säger han.

Totalt kommer det att jobba 20 heltidsanställda i den nya butiken, där alla från både Elon Söder och Elon Bogården får stanna kvar.

– Det känns verkligen superkul att få bygga den här nya butiken från grunden, det ser vi fram emot, säger Alexander.

Se mer inspiration på Instagram

Köksritningar: @bogardens.koksritningar

Inspiration och butik: @elonbogarden

Elon Bogården

Annastigen 20, Skellefteå 0910-562 62
skelleftea.bogarden@elon.se
Mån-tors 10-18, Fre 10-17, Lör 10-14

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Elon Bogården.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons