Annons
Så här ska den nya fabriken se ut. Illustration: Nordmark & Nordmark

Milstolpe i storsatsning i Lövånger – fabriksbygget på orten är igång

NÄRINGSLIV Bygget av den nya Lövångers Bygg-fabriken har kommit igång. När den står färdig kommer företaget både att skala upp verksamheten och anställa fler.

Annons

Lövångers Bygg gör skräddarsydda byggsatser för bland annat garage, maskinhallar, stall och fritidshus. Företaget grundades på 70-talet och har 22 anställda i dag.

De har blivit trångbodda i sin nuvarande fabrik, så under våren 2021 förvärvade Lövångers Bygg en gammal industritomt strax norr om orten, för bygget av en ny. Nu har det arbetet kommit igång.

– Vi har nyttjat befintliga lokaler till fullo sedan en tid tillbaka. Den nya fabriken är en investering i företagets framtida utveckling när vi fortsätter att satsa på tillväxt. Den nya fabriken ger oss möjlighet att fortsätta utveckla våra produkter och effektivisera produktionen på ett hållbart sätt, säger vd Jonas Sjölin i ett pressmeddelande.

Annons

Ser ljust på framtiden

De jobbar tillsammans med arkitektbyrån Nordmark & Nordmark och skräddarsyr lokalerna utifrån verksamheten behov. Vid sidan av produktionsytor, kontor och lager ska det finnas gemensamma ytor för trivsel och friskvård.

– Vi får helt nya möjligheter att skala upp och effektivisera verksamheten samtidigt som vi kan erbjuda en riktigt trevlig och bra arbetsmiljö, säger Jonas Sjölin.

Fabriken väntas i drift under 2023. I samband med det kommer Lövångers Bygg också kunna anställa fler.

Annons

– Det känns fantastiskt kul att ta detta kliv och fortsätta utveckla verksamheten och samtidigt bidra till fler arbetstillfällen här på orten. Trots rådande världsläge ser vi ljust på framtiden. Vi har bra produkter och ser att trenderna pekar i rätt riktning, vår tillväxt har alltid vilat på en stabil grund och nu tar vi nästa steg, säger Jonas Sjölin.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons