Annons
Pressbild: Lövånger Bygg

Satsar stort på landsbygden: Företag bygger helt ny fabrik – beräknas färdig under 2023

NÄRINGSLIV För att möta efterfrågan på garage, maskinhallar, fritidshus och stall tänker Lövånger Bygg konstruera en ny fabrik i Lövånger. Arbetet inleds under 2022 och beräknas färdigt 2023.

Annons

Lövångers Bygg ser att allt fler upptäcker fördelarna med deras byggsatser. Så många att den befintliga fabriken blivit något av en begränsning. Företaget har därför köpt en gammal industrilokal i Lövånger, som ska byggas om till en fabrik i världsklass.

– De sista tre åren har vi varit trångbodda i vår nuvarande fabrik. Vi har utvecklat och effektiviserat vår befintliga lokal och dess ytor så mycket vi kan med LEAN och ny teknik. Men i dagsläget är vi begränsade, både invändigt och utvändigt. Vi behöver skala upp vår kapacitet för att kunna möta all efterfrågan, berättar vd Jonas Sjölin.

Annons

Den äldre industrifastighet som avsätts för ändamålet finns efter E 4 strax norr om orten. Fastigheten ska byggas ut och renoveras till att bli totalt 3 000 kvadratmeter.

– Vi är fortfarande i ett tidigt skede av projektet. Närmast i tiden ligger många logistikfrågor kopplade till nya lokalen, som infarter och liknande, vilket är ett jättearbete som kommer pågå åtminstone ett halvår, förklarar Jonas Sjölin.

– Vi räknar med att kunna börja med resterande förberedelser under senhösten, för att sedan inleda det stora byggjobbet 2022 och ha inflyttning 2023, fortsätter han.

Annons

Satsningen tillåter samtidigt Lövånger Bygg att fortsätta investera i landsbygden.

– Vi har valt att satsa i Lövånger istället för att flytta vår produktion till annan ort. Geografiskt har vi ett optimalt läge nära E 4, där logistik och transport kopplad till vår produktion är optimal. Vi tror på landsbygden och dess möjligheter, berättar vd:n.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons