Annons
Sponsrad artikel
Adam Wikström i Smarteyes nya behandlingsrum där de tillsammans med en ögonläkare ska behandla torra ögon.

Smarteyes gör unik satsning – börjar behandla torra ögon: ”Uppemot 20 procent har besvär”

ANNONS I samarbete med en ögonläkare gör Smarteyes i Skellefteå, som enda butik i kedjan, en stor satsning på behandlingar för torra ögon. “Vi vill hjälpa människor till en bättre vardag”, säger Adam Wikström.

Att ha besvär med torra ögon är något som drabbar många i sin vardag, men det är få som får hjälp att behandla problemen med annat än ögondroppar.

– Uppemot 20 procent av befolkningen har torra ögon, men det är inte klassat som en sjukdom i Sverige, utan mer som ett besvär. Det gör att det prioriteras ner i sjukvården och att patienterna oftast skickas hem med ögondroppar, berättar Adam Wikström, butikschef på Smarteyes i Skellefteå.

Det är inte klassat som en sjukdom i Sverige, utan mer som ett besvär.

Ögondroppar lindrar torrheten för stunden, men det finns även andra behandlingar som på ett mer varaktigt sätt hjälper de som har problem.

– I till exempel USA, England och Norge har dessa behandlingar blivit allt mer vanliga – och även i Stockholm finns tre kliniker som jobbar med det här– men vad jag vet är vi den första optiker i Sverige som köpt in utrustning, anlitat en ögonläkare och byggt ett behandlingsrum i anslutning till våra lokaler, säger Adam.

Smarteyes har investerat i nya behandlingsrum – men även i butiksinredning. Butiken i Skellefteå är den näst största inom kedjan sett till omsättning.

Smarteyes i Skellefteå har investerat miljonbelopp i den nya satsningen som planeras att dra igång efter årsskiftet. Idén har funnits i över två år men tagit tid att få på plats.

– Jag kom i kontakt med en ögonläkare och började prata om det här, och vi insåg snabbt att det är en bra idé. Sedan har jag pitchat idén för kedjan och till slut fått allt på plats, säger Adam.

Ingen slump

Att just Skellefteås butik blev den första att testa detta var ingen slump.

– Nej, dels för att vi hade kontakt med ögonläkaren, men även för att vi har en väldigt välmående butik. Det är den näst största Smarteyes-butiken i Sverige sett till omsättning, och vi har fem optiker som har jobbat med oss länge, säger Adam.

Det är den näst största Smarteyes-butiken i Sverige sett till omsättning.

Den avancerade utrustningen som nu finns på plats är av högsta kvalité, och kommer göra det möjligt att utreda varför de torra ögonen uppstått, och utifrån det behandla på rätt sätt.

– Vårt mål är att hjälpa människor till en bättre vardag, men det är även viktigt att säga att ögon är komplexa och att det sällan finns någon quick fix, säger Adam.

Ögonläkare och optiker kommer att jobba parallellt med behandlingen.

Hur går tillvägagångssättet till?

– Först kommer en grundlig undersökning att göras med hjälp av den nya utrustningen som vi har köpt in. Med den kan vi fotografera och verkligen gå på djupet i ögat för att se vad som orsakar de torra ögonen. Efter det utvärderas resultaten innan den behandling som anses passa bäst för just dig startar.

I framkant

Optiker och ögonläkare kommer att jobba tätt ihop för att komplettera varandra under arbetet.

– Det här gör att vi kommer att ligga i framkant och få tillgång till kunskap som få andra optiker har, som i sin tur kommer att hjälpa våra kunder, samtidigt som det bygger en brygga mellan oss och ögonsjukvården, säger Adam.

Det här gör att vi kommer att ligga i framkant och få tillgång till kunskap som få andra optiker har.

Möjlighet till att behandla sina torra ögon kommer att finnas från årsskiftet, men redan nu går det bra att anmäla sitt intresse och ställa frågor till personalen på Smarteyes.

– Hör av dig eller titta in i butiken så berättar vi mer, säger Adam.

Smarteyes Skellefteå

Nygatan 58, Skellefteå
0910-49 09 80
www.smarteyes.se/butiker/skelleftea

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Smarteyes.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons