Annons
Priset som delades ut under 2021. Pressbild: EY

Skellefteduo kan utses till främsta entreprenörerna i norr – tävlar om plats i nationella finalen

NÄRINGSLIV Anders Hedlund och Per Lidström vid Fumex tävlar om titeln som norra Sveriges främsta entreprenörer i regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year, som avgörs i morgon. Vinnarna går vidare till den nationella finalen i Stockholm.

Annons

Det är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. “EY Entrepreneur Of The Year” instiftades i USA på 80-talet och började delas ut i Sverige 1995. I dag är det över 60 länder som deltar i tävlingen.

Priset tilldelas de som med goda ledaregenskaper och tydliga visioner bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå – och två lokala entreprenör är uttagna till den regionala finalen.

Annons

Det är Anders Hedlund och Per Lidström, vd:n och styrelseordföranden på Fumex i Skellefteå, som kan utses till de främsta entreprenörerna i norr.

Fumex utvecklar och tillverkar utsug, fläktar och filter som säljs över hela världen. Duon köpte loss företaget från den dåvarande ägarkoncernen 1999 och omsätter 137 miljoner kronor i dag. De har också dotterbolag i både USA, Tyskland och Kina.

Annons

Regionfinalen avgörs i Skellefteå i morgon tisdag, varifrån vinnarna kommer att gå vidare till den nationella finalen i Stockholm.

– Det roligt att vi i norr är först ut i Sverige när det ska tävlas i entreprenörskap. Vi ser att bland kandidaterna i norr är det fler kvinnliga entreprenörer jämfört med tidigare år. Det är glädjande då vi har jobbat för att få fler kvinnor att delta i vår entreprenörsutmärkelse, säger Patric Birgersson, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Norr, i ett pressmeddelande.

Alla finalister i regionfinalen

Det är entreprenörer vid tio företag som tävlar i regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year:

Anders Hedlund och Per Lidström, Fumex AB, Skellefteå.
Behnaz Falk, Spofac AB, Vilhelmina.
Edel Puntonet, Jo Kommunikation AB, Umeå.
Folke Stenvall, Stenvalls Trä AB, Sikfors
Jörgen Engdahl, Hunger & Törst i Umeå AB, Umeå.
Lars Eklund och Kenth Eklund, Sunds Fibertech Group AB, Timrå.
Maria Sjömark, Trixie Sverige AB, Norrfjärden.
Marie Söderhielm, Eva-Lena Grape och Marina Jedhiem Hansson, Åre Chokladfabrik AB, Åre.
Petra Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker AB, Östersund.
Tor Troéng, Mobile Canning Sweden AB, Umeå.

Källa: EY

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons