Annons
Robert Johansson. Foto: Pressbild

Robert Johansson byter bana – blir ny vd för Energiservice i Skellefteå

NÄRINGSLIV Robert Johansson blir ny vd för Energiservice. Han tillträder den 12 september och kommer att sitta i Skellefteå.

Annons

Skellefteå Kraft-ägda Energiservice är en leverantör av underhållstjänster inom vindkraft, vattenkraft, kraft- och fjärrvärme, industri och elnät. De jobbar främst i Norr- och Västerbotten och har sin kärnkompetens inom vatten- och vindkraftsanläggningar.

Nu har Energiservice gjort klart med en ny vd: Robert Johansson, som kommer närmast från rollen som platschef på Franke Futurum. Han har haft flera andra ledande positioner i företaget innan dess.

Annons

– Jag ser fram emot ta klivet från tillverkningsindustrin till servicesektorn, en för mig helt ny bransch, säger Robert Johansson i ett pressmeddelande.

– Såväl regionen som Skellefteå är under omvandling och utmaningar finns när elnäten ska byggas ut, vattenkraften ska utvecklas och service av laddningsinfrastruktur ska fungera. I den omvandlingen har Energiservice en viktig roll, fortsätter han.

Annons

Den nye vd:n tillträder den 12 september, med styrelsens förtroende.

– Jag är övertygad om att Robert Johansson genom sitt inkluderande ledarskap och sin gedigna erfarenhet kommer skapa goda förutsättningar för Energiservice att leverera på koncernens långsiktiga mål, säger Elin Bergsten, styrelseordförande för Energiservice.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons