Annons
Den avstängda Klockarbergsvägen.

Nästan ett år senare – avstängning ska bort: ”Förstår det varit bökigt”

NYHETER På måndag planerar Trafikverket att öppna Klockarbergsvägen för trafik igen.

Annons

I snart ett år har Klockarbergsvägen hållits stängd vid passagen under Järnvägsleden, väg 95. Detta på grund av ett brobyte som Trafikverket gör för att tillåta tyngre trafik.

Just nu leds trafiken på 95:an förbi arbetet via en tillfällig omfartsled, som korsar den underliggande Klockarbergsvägen. Snart ska den trafiken flyttas upp på bron igen.

– Bron är gjuten, med räcken och beläggning på. Vi tänker öppna den för trafik på måndag eftermiddag, säger Per Andersson, projektledare på Trafikverket.

Annons

I samband med det ska också Klockarbergsvägen bli farbar igen. Likaså gång- och cykelvägen under bron, bara planeringen håller. Per förklarar att de har vissa moment som behöver klicka.

– Sedan kommer vi att fortsätta vara där och jobba, så det blir inte full framkomlighet direkt. Vi kan till exempel behöva ställa ut gupp för att sänka hastigheten, säger han.

Annons

Anvisningar kommer att finnas på plats. Per förstår att avstängningen inneburit strul för en del och han berömmer sättet som alla anammat den omledning som krävts.

– Jag förstår att det har varit bökigt, men i ett samhälle är det ständig förändring som sker.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons