Annons
Arbetet i kvarteret Kvarnbacken i Kåge är ett exempel på hur Skebo redan satsat i ytterområdena. Foto: Pressbild

Bostadssatsning i ytterområdena ska bli verklighet – gjort klart med entreprenörer • Se fasadskisserna

BOSTAD Skebo går vidare med förberedelserna för totalt 111 nya lägenheter i Byske, Bureå, Boliden och Burträsk. Tre entreprenörer har utsetts och byggstart planeras i höst.

Annons

Vi har tidigare berättat att Skebo undersökt förutsättningarna för bostadsbyggande på de fyra orterna. Bolaget ser en kraftig efterfrågan på nya hyresrätter här – och nu tillkännager de vilka sorts bostäder som ska byggas, av vilka entreprenörer.

– Det är roligt att vi kommit närmare vårt mål att bygga nya bostäder på dessa orter där vi vet att efterfrågan är stor. Extra glädjande också att det på så kort tid kommit in bra lösningar och att många lokala företag är konkurrenskraftiga, berättar Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo, i ett pressmeddelande.

Annons

Hustyp och entreprenör

Så här fördelas uppdragen, enligt vinnande anbud:

Fasadskiss av hustypen i Byske. Källa: Skebo

• Byske: Två hus med totalt 24 lägenheter. Tvåvåningshus med loftgång och träfasad. Lägenhetsstorlek: Tvåor och treor. Entreprenör: Contractor.

Fasadskiss av hustypen i Bureå. Källa: Skebo

• Bureå: Fem hus med totalt 40 lägenheter. Tvåvåningshus med loftgång med tre olika lägenhetstyper: ettor, tvåor och treor. Entreprenör: ETB Bygg.

Fasadskiss av hustypen i Boliden. Källa: Skebo

• Boliden: Fyra hus med totalt 30 lägenheter. Tvåvåningshus med loftgång med tre olika lägenhetstyper: ettor tvåor, treor. Entreprenör: ETB Bygg.

Fasadskiss av hustypen i Burträsk. Källa: Skebo

• Burträsk: Ett hus med totalt 17 lägenheter. Trevåningshus med två olika lägenhetstyper: tvåor och treor. Entreprenör: JSB Construction AB.

Hoppas andra tar efter

Skebo har lämnat in bygglovsansökningar för de fyra projekten. De väntar svar från bygg- och miljönämnden inom några veckor.

Annons

– Det kan bli justeringar i skisserna men vi tycker att förslagen ser riktigt spännande ut. Utanför Skellefteå tätort har det inte skett nybyggnationer sedan 90-talet. Många har vänt sig till oss och efterfrågat det, så därför känns det extra roligt att vi kan genomföra detta, säger Anna Ersson, kund- och marknadschef på Skebo.

– På grund av den rejäla bostadsbristen i Skellefteå sätts spaden i marken redan i höst och beräknad inflyttning är hösten 2023. Vi hoppas också att fler aktörer följer vårt exempel och fortsätter på den inslagna vägen, fortsätter hon.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons