Annons
En skiss av planerade hus på Södertorg. Illustration: Nordmark & Nordmark

Butiker, restauranger och uppemot 100 nya bostäder: Politiker ställer sig bakom nytt område i Skellefteå

NYHETER Bygg- och miljönämnden godkänner detaljplanen för Söder torg, strax söder om Parkbron. Ett helt nytt område med bostäder, butiker och restauranger har därmed kommit ett steg närmare verkligheten.

Annons

Planen godkändes under bygg- och miljönämndens möte på torsdagen. Målet är att skapa tre nya kvarter på Söder torg – med lägenheter, kontor, butiker och restauranger. Skellefteå kommun ser framför sig ett levande torg och en ny, naturlig mötesplats på södra sidan älven.

Nämndsordförande Felicia Lundmark (S). Foto: Patrick Degerman

– Det är roligt att södra sidan av Skellefteå växer och att vi förlänger stan, säger Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden, i ett pressmeddelande.

Området sträcker sig mellan Krukmakargatan och Bockholmsvägen i norr, Slädgatan i öster, Karlgårdsvägen i väster samt Villagatan i söder. De nya byggnaderna blir fyra till åtta våningar höga och ska totalt rymma uppemot 100 hyresrätter, i olika storlekar.

Annons

För att stärka kopplingen mellan norra och södra sidan planeras även en förstärkning av gång- och cykelstråket från Campus, vidare längs Brogatan och över Parkbron. På sikt vill kommunen även göra Parkbron till en säker gång- och cykelbro.

Kommunfullmäktige kommer att ta ett slutgiltigt beslut om detaljplanen senare i höst.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons