Annons
Sara Keisu-Lundh (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Foto: Arkivbild / Pressbild

Satsning på nya lekmiljöer utanför centrum – och en första kommunal fruktträdgård: ”Särskilt kul är det”

NYHETER Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att satsa 2,7 miljoner kronor på lek- och utemiljön i Ersmark.

Annons

Beslutet togs under nämndens möte på måndagen. Planen är både att anlägga två nya lekplatser i Ersmark, en lekskog och den första kommunala fruktträdgården.

– Det känns roligt att vi kan göra en stor satsning utanför stan och att vi har kunnat utgå från Ersmarksbornas önskemål, säger nämndsordförande Sara Keisu-Lundh (S) i ett pressmeddelande.

– Särskilt kul är det också att vi anlägger en fruktträdgård för första gången. Den kommer att gynna både den biologiska mångfalden och besökarna. Kanske är det något vi kan anlägga på fler platser i framtiden, fortsätter hon.

Annons

De nuvarande lekplatserna är slitna och behöver renoveras, så de får lämna plats åt nya. Enligt pressmeddelandet ska boende i Ersmark också ha kunnat tycka till, för att miljöerna ska bli så bra som möjligt.

– Det har varit härligt att få ta del av barnens synpunkter och önskemål kring lekplatserna, det är ju trots allt de som är experter på lek, säger Marja-Leena Elfmark, verksamhetschef för Park och natur.

– Samtidigt har vuxna i Ersmark tyckt till i viktiga frågor som placering och användning utifrån aspekter som trygghet och tillgänglighet. Vi vill passa på att tacka alla som medverkade, berättar hon.

Vad beslutet innebär

Måndagens beslut i samhällsbyggnadsnämnden innebär att:

  • En ny stor stadsdelslekplats byggs vid idrottsplatsen i Ersmark. Samtidigt avvecklas den gamla lekplatsen vid Larsvägen och skolan.
  • En ny närlekplats byggs vid Basvägen.
  • Lekplatsen vid Mittfältsvägen omvandlas till lekskog.
  • Lekplatsen vid Klaravägen omvandlas till parkområde med fruktträd.

Källa: Skellefteå kommun

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons