Annons
Foto: Pexels

Företag i Skellefteå sålt – upptas i stor kedja: ”Större aktör i ryggen”

NÄRINGSLIV Tandvårdskedjan Dentalum köper Skellefteå Tandvård AB och blir ny ägare av deras två kliniker. De kommer att drivas vidare i nuvarande regi.

Annons

För Dentalum innebär förvärvet en expansion till Västerbotten. Med köpet av klinikerna, en i Skellefteå och en i Jörn, kommer koncernen att bestå av 26 kliniker totalt. Skellefteå Tandvårds grundare Andreas Eriksson välkomnar det nya samarbetet som inleds den 1 september.

– Jag har sedan en tid tillbaka funderat mycket kring omhändertagande av det stora underliggande tandvårdsbehov som finns i Västerbotten och egentligen hela norra Sverige. Med en större aktör i ryggen tror jag att vi tillsammans kan göra något bra för regionen, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

– Jag har alltid drivits av att få fortsätta utveckla verksamheterna och säkerställa högkvalitativ vård till mina patienter. Med Dentalum får jag chansen att förverkliga detta, fortsätter Andreas Eriksson.

Driver klinikerna vidare

Klinikerna erbjuder främst allmän tandvård, implantatkirurgi och olika estetiska behandlingar i dag, som tandblekning eller tandreglering. Andreas Eriksson kommer att driva dem vidare även i fortsättningen.

Annons

– Jag får dessutom möjligheten att driva vidare mina verksamheter på samma sätt som tidigare, vilket också var en avgörande faktor för mig i valet att sälja mina kliniker, säger han.

Även Dentalum, som ser möjligheter i norr, är positiva till samarbetet och välkomnar den lokala aktören till koncernen.

– Det känns fantastiskt kul att få välkomna Andreas och hans personal till Dentalum. Vi har pratat med Andreas en längre tid för att hitta rätt tillvägagångssätt för ett samarbete med expansion i norra delen av Sverige, berättar vd Max Dorthé Ladow.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons