Annons
Foto: Arkivbild

Viltolycka på E 4 på morgonen – så ska du göra om olyckan är framme

NYHETER På morgonen inträffade en viltolycka utanför Kåge.

Annons

En lastbil krockade med ett rådjur på E 4 utanför Kåge på morgonen, enligt polisens kommunikatör Åsa Mjörndal. Anmälan kom in klockan 07.08 och inga personskador har rapporterats. En eftersöksjägare har tillkallats för att spåra och kontrollera viltet.

Annons

En viltolycka måste anmälas, även om djuret inte ser ut att vara skadat. Att strunta i anmälan är straffbart och kan resultera i böter. En varningstriangel ska också ställas ut och olycksplatsen markeras, på samma sida av vägen där viltet försvunnit. Om du inte har en viltolycksremsa i bilen kan du använda någonting annat som syns bra.

Nationella viltolycksrådet har mer utförlig information om förares skyldigheter här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons