Annons
Baserat på pressmeddelande
Foto: Pexels / Skellefteå AIK

SM-guldmeriterad målvakt klar för Skellefteå AIK: ”Det känns häftigt”

SPORT Skellefteå AIK har gjort klart med en ny målvakt. Det är den meriterade Linus Söderström som ansluter från finska Ässät, tillkännager klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Linus Söderström fyller 26 i augusti och har redan hunnit samla på sig mycket erfarenhet. Han var bland annat en gigant i målet när HV71 vann SM-guld 2017, han spelade då ihop en räddningsprocent på 94,3 i grundserien och 92,2 i slutspelet.

Söderström draftades av New York Islanders 2014 och hämtades över 2018. Därefter gjorde han en sejour till Finland och två år i Ässät. Nu går flyttlasset från Björneborg till Skellefteå, för spel i SHL den kommande säsongen.

Annons

– Det känns häftigt och jag ser fram emot möjligheten. Man har alltid haft respekt för Skellefteå, för sättet man jobbar på och vad man åstadkommit över tid. Det ska bli grymt kul att få komma upp och bli en del av organisationen, säger Linus Söderström i pressmeddelandet.

För honom var 2021/2022 en säsong med höga toppar och djupa dalar, men allt som allt beskriver han en berikande erfarenhet. Söderström ser fram emot återkomsten till SHL och möjligheten att växa ännu mer.

– Det finns en del områden jag vill spetsa till lite mera. Lägga lite extra fokus på farten eftersom det går snabbare i SHL än vad det gör i Liiga, fortsätter han.

Annons

Avtalet med Skellefteå AIK sträcker sig över säsongen 2022/2023. Krister Holm, målvaktstränare för herrlaget, beskriver Linus Söderström som en välskolad och lugn målvakt, som gör spelet väldigt enkelt.

– Relativt erfaren trots sin ålder. Både vunnit SM-guld, spelat två JVM samt spelat i Nordamerika, gjort det bra i Finland och i ett lag som haft det tufft i ligan. Han har varit en viktig pjäs och spelat mycket. Väldigt lugn i målet och spelar väldigt samlat, säger han i pressmeddelandet.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå AIK
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons