Annons
Enligt Skellefteå kommun ska Kanalgatan hållas öppen för trafik under hela byggtiden. Foto: Google

Nu inleds arbetet med ny rondell i centrum – ska pågå till nästa höst

NYHETER Till veckan påbörjas arbetet med den nya rondellen på Kanalgatan. Den beräknas stå färdig nästa höst, enligt kommunen.

Annons

En ny cirkulationsplats har länge planerats i korsningen Kanalgatan/Lasarettsvägen i centrala Skellefteå. Det ska även göras ledningsarbeten här. Arbetet inleds vecka 23, då grävningen kommer att påbörjas vid Baldergymnasiet och sedan fortsätta norrut.

När arbetet kommer ut på gatan ska trafikljusen sättas ur funktion, men Kanalgatan ska hållas öppen för trafik under hela byggtiden. I augusti kommer Lasarettsvägen att stängas tillfälligt, skriver Skellefteå kommun. Arbetet beräknas pågå till hösten 2023.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons