Annons
Sävenäs pop- och visfestival. Foto: Rolf Rundström

Klart: Intim festival gör comeback i sommar – sju band klara att spela

MUSIK I sommar kommer Sävenäs pop- och visfestival tillbaka igen.

Annons

Den intima festivalen gör comeback i Skelleftehamn efter två års uppehåll. Festivalgeneral Thomas “Linge” Lindgren är glad att presentera sju band, som är klara att spela i sommar. Han beskriver ett starkt startfält med blandade musikstilar.

– Den starka uppstickaren Kjells Bänk har vi lyckats boka, och det är vi grymt nöjda med. När man lyssnar till bandet så tror man att man är i London 1977 och punkens stora era, säger Linge i ett pressmeddelande.

Annons

De får sällskap av rutinerade The Songsters, 90-talsgiganterna Mindre Modiga Män, akustiska Neil Young-tributebandet Cinnamon Boys, nästa stora uppstickare Lucid Blues, rockbandet Bronkko samt blues- och soulklingande Mona & The Icebreakers.

Alla har en koppling till Skellefteå, vilket är poängen. Sävenäs pop- och visfestival vill lyfta det lokala och gärna ge unga musiker en chans på scenen. Festivalen anordnas vid Kurjovikens marina på lördagskvällen den 30 juli.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons