Annons
Sävenäs pop- och visfestival. Foto: Rolf Rundström

Klart: Intim festival gör comeback i sommar – sju band klara att spela

MUSIK I sommar kommer Sävenäs pop- och visfestival tillbaka igen.

Annons

Den intima festivalen gör comeback i Skelleftehamn efter två års uppehåll. Festivalgeneral Thomas “Linge” Lindgren är glad att presentera sju band, som är klara att spela i sommar. Han beskriver ett starkt startfält med blandade musikstilar.

– Den starka uppstickaren Kjells Bänk har vi lyckats boka, och det är vi grymt nöjda med. När man lyssnar till bandet så tror man att man är i London 1977 och punkens stora era, säger Linge i ett pressmeddelande.

Annons

De får sällskap av rutinerade The Songsters, 90-talsgiganterna Mindre Modiga Män, akustiska Neil Young-tributebandet Cinnamon Boys, nästa stora uppstickare Lucid Blues, rockbandet Bronkko samt blues- och soulklingande Mona & The Icebreakers.

Alla har en koppling till Skellefteå, vilket är poängen. Sävenäs pop- och visfestival vill lyfta det lokala och gärna ge unga musiker en chans på scenen. Festivalen anordnas vid Kurjovikens marina på lördagskvällen den 30 juli.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons