Annons
Foto: Arkivbild

Helgen i Skellefteå: Våld, fylla och biljakt på E 4 – ledde patrullen till två personer • Den ena misstänks

NYHETER I helgen ska bland annat två personer ha misshandlats i Skellefteå. Polisen har även fått göra ett förföljande på E 4.

Annons

På fredagsaftonen larmades polisen till en butik i Skellefteå, efter att en man försökt använda ett betalkort som inte tillhör honom. Kortet misstänks ha stulits från en bil tidigare på dagen. Mannen i 45-årsåldern greps och förhördes, misstänkt för bedrägeri och stöld genom inbrott.

Senare under natten kontaktades polisen på nytt, angående en misshandel i centrum. En man ska då ha tillfogats skador i ansiktet. En patrull ryckte ut och påträffade snart en misstänkt gärningsman, som kunde gripas en bit därifrån.

Samma natt hittades en misstänkt stulen moped på Sunnanå, som togs i beslag. En bilist krockade också med ett rådjur på E 4 vid Kåge, men ingen person ska ha kommit till skada.

Annons

Under lördagsmorgonen genomfördes en trafikkontroll i Skellefteå. En man i 40-årsåldern blåste positivt och medtogs för ytterligare provtagning. Han förhördes, polisen omhändertog körkortet och upprättade en anmälan om rattfylleri.

Natten till söndag fick också ett inslag av våld. Vid två-tiden kallades polisen till busstationen, där en man blivit slagen i ansiktet. På platsen anträffades ingen misstänkt person, men den skadade togs omhand och fördes till sjukvård. Patrullen höll förhör och upprättade en anmälan.

Annons

Under natten bötfälldes också en bilförare som spelat hög, störande musik i centrum.

Senare på söndagseftermiddagen fick polisen sätta efter en bil på E 4, efter att föraren vägrat stanna på polismans tecken. Så småningom dumpades bilen, men polisen fick tag i personerna som ska ha använt den. Föraren misstänks nu för grov olovlig körning, rattfylleri och vårdslöshet i trafik. Bilen beslagtogs och passageraren omhändertogs för berusning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons