Annons
Musikanternas uttåg. Foto: Patrick Degerman

Succéföreställning gör comeback: ”Förfrågningar från hela landet”

KULTUR “Musikanternas uttåg” blev en succé i vintras. Nu står det klart att föreställningen kommer tillbaka till Sara kulturhus.

Annons

Iscensättningen av “Musikanternas uttåg”, PO Enquists epos om Skelleftebygden, hade sin världspremiär i Sara kulturhus och spelades drygt 30 gånger inför publik från hela landet. En omgång räcker inte för Västerbottensteatern, som tillkännager att de tänker anordna föreställningen på nytt.

– Vad jag vet är det första gången i Västerbottensteaterns historia som en föreställning av denna storlek tas upp igen, berättar regissören Bobo Lundén, konstnärlig ledare på teatern, i ett pressmeddelande.

Annons

Det blir till vintern som showen kommer tillbaka och med samma konstellation som tidigare. Nypremiären anordnas i Sara kulturhus den 3 januari 2023. Totalt kommer “Musikanternas uttåg” att spelas 13 gånger till.

– Vi har fått förfrågningar från hela landet om att köra den här föreställningen igen. Den har blivit en attraktion både regionalt och i hela landet, säger Bobo Lundén

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons