Annons
Jacob Stephenson. Foto: Arkivbild / Privat

Sommarens folkfest tillbaka efter två års väntan – med flera nyheter: ”Superladdade att få köra igen”

SPORT I juli kommer den populära, öppna beach soccer-turneringen tillbaka. Det kommer även att tävlas i beachvolley och outdoor floorball. Arrangörerna laddar för ett festligare evenemang än någonsin: “Vi har hunnit fundera och har många idéer”

Annons

Tävlingen i strandfotboll hette “Nordic light beach soccer” förut och har blivit ett stående, ofta välbesökt inslag i sommarens Skellefteå. I dag ingår tävlingen i evenemanget “Skellefteå outdoor sports” som också inkluderar tävlingar i volleyboll och innebandy utomhus.

Skellefteå FF, som arrangerar det hela, har modstulet tvingats stoppa tävlingarna två år i rad. Det gör dem bara mer peppade inför sommarens evenemang.

– Vi är superladdade att få köra igen, berättar Jacob Stephenson vid Skellefteå FF.

Ska vara lättsamt

Gemensamt för tävlingarna är att de är menade för alla. Du behöver inte vara en registrerad spelare för att vara med, utan vilka som helst kan bilda ett lag.

– Du kan dra ihop ett kompisgäng och ha en rolig dag helt enkelt. Det ska vara lättsamt, säger Jacob.

Annons

Turneringen i strandfotboll brukar locka omkring 10 000 besökare, berättar han, och utomhus-innebandyn cirka 5 000. Beachvolleyn har bara anordnats en gång tidigare, men lockat många även den. Arrangörerna har stora förhoppningar när evenemanget nu kommer tillbaka.

– Vi har hunnit fundera och har många idéer på hur vi ska höja evenemanget ännu mer, inte minst för besökare, förklarar Jacob.

Är det några nyheter du kan berätta om redan nu?

– Ao delvis, planerna är inte helt klara ännu, säger han.

Annons

Några av idéerna

Beach soccer-tävlingen anordnas vid Boviksbadet den 8-10 juli. Här tänker Skellefteå FF, som underhållande komplement, också bjuda på en “Mästarnas mästare”-inspirerad dragkamp med lokala Skellefteprofiler.

Beachvolleyn arrangeras den 13 juli. Kvalspelet kommer att spelas utanför Folkparken medan slutspelet avgörs vid Bryggarbacken nere vid älven. Här ska arrangörerna även introducera livemusik.

– Vi har pratat om en trubadur. Vi drar inspiration från de fantastiska En Flotte-kvällarna, det är den känslan som vi hoppas återskapa. Eller efterlikna i alla fall, berättar Jacob.

Annons

Outdoor floorball-tävlingen anordnas på Norrvalla den 15-17 juli och här kommer matutbudet att utökas, med mera. Planerna kommer att klarna i sin helhet längre fram.

– Vi hoppas att Skellefteborna är sugna. Skellefteå FF har gjort det till en mission, att det finnas roliga och intressanta evenemang för dem som bor här. Vi jobbar också för att Skellefteå outdoor sport ska bli en ihopsittande evenemangsvecka så småningom, säger Jacob Stephenson.

Du som tänker dra ihop ett gäng kan anmäla laget här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons