Annons
Helena Ojanlatva. Foto: Pressbild

Företag växer – flera nya anställda och ny chef på plats: ”Spännande”

NÄRINGSLIV Shorelink satsar och växer i Skelleftehamn, nu med en ny affärsområdeschef på plats.

Annons

Transport- och logistikföretaget Shorelink har verksamhet i Piteå, Luleå, Kalix och Skelleftehamn. Det senaste halvåret har antalet anställda i Skelleftehamn ökat med 35 procent, från 14 till 19, inte inräknat de timanställda och visstidsanställda.

Senaste rekryteringen är nya affärsområdeschefen Helena Ojanlatva, som kommer närmast från LKAB. Där har hon haft flera ledande uppdrag, Helena har senast varit chef för pelletsverken i Kiruna under två år.

– Det ska bli spännande att dels byta bransch, men också byta fjällvärlden mot kusten. Det finns stora utmaningar i en verksamhet som växer och utvecklas, det var därför jag sökte mig hit, berättar hon i ett pressmeddelande.

Annons

Nu kommer Helena också att flytta till Skellefteå. Hon välkomnas till organisationen av Peter Mörtlund, vd på Shorelink.

– Vi ser en ökad efterfrågan av våra tjänster i Skellefteregionen och självklart även en stor utvecklingsmöjlighet. Därför förstärker vi nu organisationen och vi är övertygade om att Helena kommer att bidra stort med hennes gedigna erfarenhet, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons