Annons
Sponsrad artikel
Rickard Larsson och Ronny Vikberg är delägare i Regas.

Doldisföretaget Regas växte med 25 procent • Mer än gas och svets: ”Många vet inte att vi har en butik”

ANNONS Skellefteföretaget Regas AB har levererat gas och servat svetsanläggningar i över 20 års tid. Men de har även en välsorterad butik – och utför reparationer på små och medelstora maskiner. “Det finns en enorm kunskap bland personalen”, säger Ronny Vikberg.

Sedan Regas grundades i ett garage i Nyhamn på 90-talet har verksamheten vuxit sig större. 2001 fick de erbjudande om att ta över AGA:s gasdepå och flyttade då till Verkstadsvägen på söder, mitt emot DHL.

– Här har vi hållit till sedan dess, berättar Rickard Larsson som äger Regas tillsammans med Ronny Vikberg.

En stor del av deras verksamhet kretsar kring gas och svets. Till exempel levererar, installerar, inspekterar och servar de svetsanläggningar i alla möjliga storlekar hos företag som LKAB, Boliden och bilverkstäder.

– Det är verkligen hela spannet från stora fasta installationer till mindre svetskärror hos privatpersoner, berättar Ronny som har kunder från Kiruna i norr till Sundsvall i söder.

Regas är de auktoriserade för svetsvarumärken som Esab, Kemppi, Jasic och EWM – men tar även emot andra. För högtryckstvättar är de auktoriserade för Kärcher. “Vi utför reparationer på alla möjliga små och medelstora maskiner”, säger Rickard Larsson.

Att se till att sin utrustning är i bra skick är viktigt – och lagstadgat – för att säkerheten ska vara på topp.

– Vi byter ut det som behöver bytas ut, men inte i onödan. Om något går att reparera så gör vi det istället. Det är bra för både plånboken och miljön, säger Ronny.

Butik i Skellefteå

Förutom det arbete Regas gör ute hos kund har de även en välsorterad butik på Verkstadsvägen i Skellefteå. Här finns alla möjliga tillbehör som är kopplat till gas och svets. Svetstråd, skyddsutrustning, svetsmaskiner och maskiner för kap, slip, polering – för att bara nämna en del av utbudet.

– Många vet inte att vi har en butik, och blir förvånade när de kliver in här, säger Rickard som även poängterar att de har det allra mesta hemma på lager – även udda svetstrådar och liknande.

– Här får du grejerna i handen direkt!

Vi utför reparationer på alla möjliga små och medelstora maskiner.

Ett annat verksamhetsben för Regas är deras verkstad. Där är de auktoriserade för svetsvarumärken som Esab, Kemppi, Jasic och EWM – men tar även emot andra. För högtryckstvättar är de auktoriserade för Kärcher.

– Vi utför reparationer på alla möjliga små och medelstora maskiner. Allt från svetsar och högtryckstvättar till handhållna cirkelsågar och andra maskiner i den storleken. Både de som drivs av luft och el, säger Rickard.

Bättre att reparera

Enligt honom kasseras alldeles för många varje år, av både privatpersoner och företag.

– Bara för att de slutar fungera betyder det inte att de är slut. Ta in dem hit så gör vi snabbt en bedömning om det är värt att reparera, säger han.

Regas har en välsorterad butik – med välfyllda hyllor så att du kan få dina produkter direkt i handen.

Gällande gas så installerar och kontrollerar Regas även gasanläggningar i husvagnar och bostadshus med gasspisar. Precis som för företag är det även här viktigt att se till att allt står rätt till.

– Vi kan dra nya rör, eller se till så att de som finns där är i bra skick. Även husvagnar kan vi felsöka eller fylla på, säger Ronny.

Företaget Regas växte förra året 25 procent jämfört med året innan. Även framåt ser de en ökad tillväxt – men för att klara av den behöver de anställa.

– Vi söker efter någon som är händig, serviceinriktad och noggrann. Resten av utbildningen får du på plats hos oss, säger Ronny.

Regas – det kompletta svetsvaruhuset

Verkstadsvägen 17, Skellefteå
Öppettider butik: 07.00-16.00
Telefon: 0910-15680
E-post: info@regas.se

Hemsida: regas.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Regas.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons