Annons
Foto: Pressbild

Satsar stort i Ersmark – köper och omvandlar tomma industrilokaler

NÄRINGSLIV En avsiktsförklaring har tecknats om att köpa Metsos tomma industrilokaler i Ersmark, där en ny företagspark kommer att etableras.

Annons

Det är fastighetsbolagen Gretabo och Index Investment Group som gör gemensam sak på orten. De köper fastigheten på dryga 100 000 kvadratmeter för att skapa den nya “Ersmark Företagspark”, med hyrbara kontors- och industrilokaler för små och medelstora företag. Metso Outotec välkomnar affären.

– Vi är glada över att kunna lämna över en klassisk industribyggnad i en fin miljö till nästa generation, berättar Ulf Kendrup, Sverigechef på Metso Outotec, i ett utskick.

Annons

Jonas Ryberg, grundare och vd av Gretabo, beskriver satsningen som en milstolpe för dem. Förvärvet ska genomföras under fjärde kvartalet 2022 och lokalerna ska vara färdiga redan till årsskiftet. Hållbarhet ska prägla projektet.

– Med Kåge älv runt husknuten ges möjligheter att med hjälp av hybrid värmepumpsteknik producera el som är effektiv och koldioxidneutral, som kan generera såväl värme som kyla till våra anläggningar. Det i kombination med solpaneler gör Ersmark Företagspark till ett grönt alternativ, säger Jonas Ryberg.

Annons

På fastigheten finns drygt 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, och mer går att tillföra. Även Anja Palm, näringslivschef på Skellefteå kommun, ställer sig bakom satsningen och listar flera fördelar.

– Det är väldigt glädjande att Metso Outotecs tidigare lokaler i Ersmark nu får nya ägare som har stora ambitioner vad gäller utveckling och hållbarhet. Det är ett attraktivt läge och kommer möjliggöra för befintliga och nya företag som vill växa i Skellefteå kommun. Att det dessutom är en lokal som stått tom allt för länge gör det hela ännu mer glädjande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons