Annons
Peter Karlstén, Joakim Vincent och Erik Wikström. Foto: Pressbild

Skellefteföretaget satsar globalt – värvar näringslivsprofil till teamet: ”Kändes som en härlig utmaning”

NÄRINGSLIV Whitebox i Skellefteå ger sig ut på den internationella sjukvårdsmarknaden. Som en del i satsningen anställs Peter Karlstén, som ansvarig för den globala försäljningsutvecklingen.

Annons

Whitebox, grundat av barndomskompisarna Erik Wikström och Joakim Vincent, utvecklar produkter för UV-C-ljusdesinfektion, som används för att eliminera virus, patogener och bakterier. Tekniken ska exempelvis ha testats och validerats för virus som SARS-CoV-2, som orsakar covid-19.

Hösten 2020 blev den första produkten tillgänglig för allmänheten, i form av ett desinfektionsskåp för kundvagnar på Ica Kvantum. Det har tagit fart sedan dess, och i dag går UV-C-ljustekniken även att hitta på Skellefteå Airport, i Skellefteå buss fordonsflotta och Skellefteå AIK:s omklädningsrum. Efter framgångarna utsågs också Whitebox till Årets SmartUp på näringslivsdagen i Skellefteå 2021.

Annons

Nu är de redo för nästa steg, ut på den internationella marknaden.

– Vi får fler och fler förfrågningar från sjukvården i olika länder och har under pandemin arbetat fram ett produktsortiment, redo för den globala sjukvårdsmarknaden, berättar vd Erik Wikström i ett pressmeddelande.

I samband med detta har Whitebox också förstärkt teamet med näringslivsprofilen Peter Karlstén, som blir ansvarig för den globala försäljningsutvecklingen. Han kommer närmast från rollen som etableringsansvarig på näringslivskontoret i Skellefteå kommun.

Annons

– Whitebox spännande produktområde i kombination med företagets tillväxtambitioner kändes som en härlig utmaning. Jag har mer eller mindre haft världen som arbetsfält under de senaste 17 åren och hoppas mina erfarenheter och upparbetade nätverk kan ge Whitebox den kraft det behöver för att växa, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons