Annons
Baserat på pressmeddelande
Planerade radhus på Getberget. Skiss: Riksbyggen

De planerar nya radhus vid Getberget: ”Finns ett stort behov av fler bostäder i Skellefteå”

BOSTÄDER Längs Humlegatan vid Getberget i Skellefteå planerar Riksbyggen att bygga 18 bostadsrättsradhus.

Annons

Detaljplanearbetet pågår just nu och detaljplanen beräknas vinna laga kraft under hösten 2022. Radhusen kommer att få 3-4 sovrum samt ett arbetsrum, skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande. Till varje radhus kommer det att finnas en trädgårdstäppa och carport.

– Att bygga mer hållbart är viktigt för oss på Riksbyggen. Därför kommer radhusen till exempel att utrustas med solpaneler och i carporten kommer det att finnas en laddstation för elbil. Här kommer man att kunna ladda bilen med egenproducerad el när dagsljuset och solen tillåter, berättar Jonas Lundmark, projektchef på Riksbyggen Bostad Norr.

Annons

Säljstarten beräknas ske under vintern 2022/2023 med en planerad byggstart sommaren 2023.

– Det finns ett stort behov av fler bostäder i Skellefteå. Som en långsiktig samhällsbyggare i Skellefteå är vi på Riksbyggen mycket glada över att kunna tillföra fler radhus i ett perfekt läge med närhet både när skolan och rekreationsområden, säger Jonas.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Riksbyggen
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons