Annons
Foto: Arkivbild

Påskhelgen: Inbrottslarm och flera kontroller i och utanför Skellefteå

NYHETER Under påskhelgen har polisen i Skellefteå bland annat kontrollerat trafik på flera håll.

Annons

I fredags bötfälldes sex personer vid olika kontroller, tre på Torsgatan och tre utanför Svanström. De ska alla ha kört för fort. Polisen kontrollerade även trafik vid parkbron under eftermiddagen, men det resulterade inte i några anmärkningar.

Ett fynd gjordes dock senare på lördagen, när en annan bil kontrollerades i centrum. Polisen då hittade verktyg som misstänktes vara stulna. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, greps misstänks för stöld alternativt häleri, och anhölls sedan av åklagare.

Senare under natten stoppades ytterligare en bil i centrala stan. Denna förare, en man i 20-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument. De upprättade en anmälan och omhändertog mannens bilnycklar, i syfte att förhindra brott.

Annons

Under söndagen gjordes nya kontroller, och en fartsyndare bötfälldes också i Lappvattnet. En annan kontroll på Torsgatan inte resulterade i några anmärkningar.

Tidigt på måndagen, annandag påsk, larmades polisen sedan om ett bostadsinbrott. Dörren ska då ha brutits upp till en bostad väster om Fällfors. Polisen kom till platsen, som spärrades av för teknisk undersökning, och upprättade en anmälan om stöld genom inbrott.

Slutligen genomfördes kontroller även på måndagen, en på Alhem och en i Myckle. Alla förare i Myckle skötte sig, men på Alhem noterades ytterligare fyra hastighetsöverträdelser.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons